Golfnyheter Medlemsbrev

Golfnyheter Medlemsbrev

December

Hej bäste medlem i Åre golfklubb.

Verksamhetsåret börjar gå mot sitt slut och vi kan se tillbaka på en fin säsong med mycket spel och trivsel. Det är säkert fler av er som redan längtar till ett nytt golfår, men innan dess så får vi se framemot en fin vintersäsong. Såväl längd/tur som utförsåkning har startat tillsammans med övriga vinteraktiviteter i byarna.

Vi passar på att önska dig fina decemberhelger, samt en God Jul och ett Gott nytt år.

FÅGELHOLKSPROJEKTET, STEG 2

Som ni känner till så satte klubben i början av juni 2021 upp 49 st fågelholkar på hål 1-12 för att både hjälpa småfåglarna med extra skydd och boende men också som ytterligare ett steg mot ökad trivsel längs vår fina bana. Holkarna kom upp väl sent under 2021 för att vi skulle förvänta oss häckning under sommaren, men under vår inventering under sen höst så kunde vi nöjsamt konstatera att vi trots detta haft häckning i ett tiotal holkar. 

Nu tar klubben nästa steg och investerar i ytterligare 75 holkar som kompletterar de tidigare. Dessa planeras sättas upp under april 2022 och totalt kommer vi ha nästan 125 holkar i banområdet kommande sommar. I samband med detta vill vi passa på att tacka Strangells Stiftelse för deras projektmedel. Strangells är en stiftelse för natur- och djurskydd och bildades under 2015 utifrån ett testamente efter konstnären Ingeborg Strangell. Tack!

Samtidigt tackar Åre golfklubb Håkan Nyström som är drivande och har ett stort engagemang i detta projekt.

GOLFHÄFTET 2022

Till dig som köper golfhäftet från Åre golfklubb, passa på att göra din beställning under december 2021, då ingår golfhäftet plus ( värde 199:-). Vi säljer endast digitala häften.

Gör din beställning via denna länk, Köp Golfhäftet 2022 (aregolfklubb.com)

JULFÖRSÄLJNING I SHOPPEN

13-22 december har Golfstore en popupbutik i Östersund. Gå in och ta del av fina erbjudanden

Julförsäljning (aregolfklubb.com)

SPONSORER / PARTNERS

Vad vore klubben utan dig som medlem! Faktiskt ingen klubb alls. Helt säkert är att klubbens partners också är med och gör skillnad.

Stolt kan vi presentera följande företag som är partners till Åregolfklubb.

Skistar, Bjurfors Åre, Lundstams, Åre vatten & värme, Golfstore, Norrmontage, Broken, ICA Nära Duved, Wersen:s, Hotell Åregården, Best Western Hotel Botnia, Head, KM Bolig, Nor.rock consulting, Johnsons El, Byggstjänst Åre, Ett Två Trä, Stationsvägen 16, Mister French, Åre Måleri & Kakel , Pentagon Arkitektkontor, Åre Media Network, Årebladet, Daus Tryckeri, ICA Åre Supermarket, Wangeskog, Deloitte, AGO, Grant Thornton, Länsförsäkringar, Tegel, Gästhuset, Markentreprenad AB,  Åre Skidsport,

Ha nu det fint och glöm inte bort att det finns tre golfsimulatorer i Duved där vi som klubbmedlemmar har ett fint erbjudande.

Åre Sportcenter erbjuder alla medlemmar i Åre GK att vid ett tillfälle erhålla 2st gratistimmar, detta i följd. Du tränar och spelar i en av våra 3st Trackman 4 Golfsimulator. Som grädden på moset erbjuder klubbens tränare Joakim Ekeroth 15min konsultation för att få info om hur du bäst kan träna i vinter. Konsultationen bokas direkt med Joakim Ekroth 070-9890265.

Speltiden bokas via telefon Åre Sportcenter 0647-675100eller via Appen  ” PLAYTOMIC ” , du behöver vara på plats minst 30 min innan. Du visar i din golf-app min golf att du är medlemm i Åre GK. Därefter tas kostnaden bort för 2h. 

Vill du fortsätta att träna / spela i hallen så är det förmånligast att köpa ett medlemskap vid Åre sportcenter, du är skriven i Åre kommun.

Mvh

Janne Thelin

Oktober

Hallå alla medlemmar,

Nu har vi kommit till beslut om att det är dags att stänga banan för golfspel. Vi har haft en framgångsrik säsong och du har säkert många fina minnen. Att stänga är det bästa för banans välmående. Prognosen framåt visar även minusgrader och snö.

Sista dagen vi har öppet för spel är idag torsdagen den 14 oktober.

För er som vill fortsätta svinga era klubbor så kan vi med glädje berätta att vi har ett kanonerbjudande till dig som är medlem i Åre golfklubb.

Åre Sportcenter erbjuder alla medlemmar i Åre GK att vid ett tillfälle erhålla 2st gratistimmar, detta i följd. Du tränar och spelar i en av våra 3st Trackman 4 Golfsimulator. Som grädden på moset erbjuder klubbens tränare Joakim Ekeroth 15min konsultation för att få info om hur du bäst kan träna i vinter. Konsultationen bokas direkt med Joakim Ekroth 070-9890265.

Speltiden bokas via telefon Åre Sportcenter 0647-675100eller via Appen  ” PLAYTOMIC ” tom söndag 17/10 från 18/10 och framåt i appen MATCHi ,ta med leg, du behöver vara på plats minst 30 min innan. Du visar i din golf-app min golf att du är medlemm i Åre GK. Därefter tas kostnaden bort för 2h. 

Vill du fortsätta att träna / spela i hallen så är det förmånligast att köpa ett medlemskap vid Åre sportcenter, du är skriven i Åre kommun.

Jocke har även skapat ett introduktionserbjudande till dig som är redo

Boka en timmes spel & analys för 495 kr.

Tack för denna säsong

Janne / Jesper / Martin / Andre / Ellen / Rosali

Juli

Nu är vi en bit in i säsongen, verksamheten rullar på i fin takt. Gränsen till Norge är nu öppen och vi  kan redan se fler gästspelare från Norge. Riktigt kul då Norska marknaden är betydelsefull för klubben.

Banan är i fint skick, kul också att vi får mkt beröm för vår insats. Ni alla medlemmar kan vara med och göra skillnad vad gäller skicket på banan. Ett ökat slitage på vissa områden kan lätt undvikas genom att tex inte rulla sin vagn på Foregreen och Tee. Att laga sitt nedslagsmärke eller någon annans samt lägga åter och trampa till uppslagen torv på fariway är enkelt och alla tilldelas en guldstjärna som följer dessa ting. Nedslagsmärke lagas med fördel även på foregreen.

Så länge vi inte har burkar för avslagna tees kan dessa med fördel tas upp och slängas i högruffen eller i din bag. Det spar massa tid för den som klipper utslagsplatserna samt att det ser finare ut.

Ett medvetet val är också att vi inte har papperskorgar utefter banan, sortering finns vid parkeringen och vid rangen samt klubbhus. Mycket uppskattat att dessa nyttjas.

Nu när tillväxten har ökat rejält så behöver vi hjälp med grästrimning och röjsågsarbete samt fylla i uppslagna torvor på Tee, fixa till bunkrar. Toppen om flera vill vara med och göra banan allt bättre. Självklart återbetalar vi din engagemanspeng om du så önskar efter 8 timmars arbete.

Ring mig så planerar vi när det kan passa att hjälpa till 0738 -423521

TÄVLINGSVECKAN

Bara några veckor kvar tills klubbens tävlingsvecka går av stapeln. Är du anmäld?

Veckan är uppdelad på hälften singeltävlingar / partävlingar, Om du vet att du kommer vara med, gör din anmälan för säker plats.
Golfveckan 2021 Spela 7 tävlingar vid Åre golfklubb (aregolfklubb.com)

Onsdag och lördag under golfveckan har vi även kvällsarrangemang för dig som vill vara med och äta en bit mat tillsammans, du gör din anmälan samtidigt som du anmäler ditt deltagande till tävlingen.

Projekt Fågelholk

Hejja till alla som hyrt en fågelhålk, ni är med och gör skillnad i vår mångfald. Fortfarande så finns det några kvar till dig som inte hunnit med att teckna dig för en holk. I receptionen finns en lista på lediga holkar. Pris 200:- / st detta år.

Shopen

Nyinkommet är logokläder till försäljning, med Åregolfklubb, kom in och välj ut din favorit.

Vi ses på klubben,

Jahn Thelin

Ban och klubbchef


Juni

Härligt att vi är igång med hela verksamheten. Banan öppnade den 4 juni, vilket är samma datum som förra året. Till en början hade vi några provisoriska greener vilket nu är ett minne blått. Vi börjar få till spelbarheten såväl på Fairway såsom greener. Klipphöjden på greenerna är just nu 4 mm vilket är i närheten av vårt lägsta. Nästa steg är att lufta greenerna och få till en dressning som gör att vi också kan börja välta greenerna, vilket leder till ökad jämnhet och bättre rull.

Cafet kommer under veckan att få ett utökat sortiment från bästa Grädda bageri.

Klubbhuset / Covid

Så länge att vi styrs av lagar och regler i dessa tider med risk för spridning av Covid så uppmärksammar vi nu alla att vi endast har tillåtelse att ha två personer som kan vistas i receptionsdelen. Är det fullt så måste ni vänta utanför. I Cafet så tillåts vi vara 4 sittande vid varje bord. Vi behöver sitta ner.

Från och med onsdag så kommer den portabla toaletten att vara öppen. Ni hittar toan vid golfbilsgaraget. Därmed har ni nu hela två toaletter 😊

Engagemangshjälp

Nu när tillväxten har ökat rejält så behöver vi hjälp med grästrimmer och röjsågsarbete. Toppen om flera vill vara med och göra banan allt bättre. Självklart återbetalar vi din engagemanspeng om du så önskar efter 8 timmars arbete.

Redan nu på lördag så söker vi efter en person som kan hjälpa till med att grilla Hamburgare till lunch för 36 personer vid det årliga damlägret.

Vill du vara med och arbeta med golfveckan? Vecka 31 så behöver vi bla starters, grillkockar.

Ni som är sugna på att göra en avgörande insats ring mig Janne 0738 -423521

Klubben undrar om vi har medlemmar som nyligen har tagit grönt kort och behöver hjälp med att komma igång. Kanske det kan vara en golfkamrat att spela med, eller en fadder att ställa frågor till eller helt enkelt lite support. Då kan du ringa eller smsá till Christoffer Nässil 070-4416246

Björkved

Vi har tagit ned några träd vid klubbhuset, ved finns för gratis avhämnting, först till kvarn men boka hos mig. Janne 0738-423521

Projekt Fågelholk

Hejja till alla som hyrt en fågelhålk, ni är med och gör skillnad i vår mångfald. Fortfarande så finns det några kvar till dig som inte hunnit med att teckna dig för en holk. I receptionen finns en lista på lediga holkar. Pris 200:- / st detta år.

Extra insatt kurs 

Balance Golf Camp – för damer & herrar 

 Fredag 18/6 kl 16.00 – 18.30 Åre GK 

Sving & bollträff inspel 

 Varmt välkommen till en fartfylld fredag för damer & herrar på Åre Gk. 

Joakim Ekeroth bjuder in sina kollegor Sofia Edman &  Erik Blomqvist från Balance Golf. 

Tillsammans har det här tränarteamet en gedigen kunskap, erfarenhet & de kommer ge ALLT för att du ska utvecklas och ha riktigt kul efter DINA förutsättningar.  

Program: 

16.00 Samling framför klubbhuset

16.15-18.30  Träning två stationer   

Kraftutveckling i svingen &  bollträff korta inspel 

  Vi tränar i mindre grupper, är utomhus, håller avstånd och alla som är friska är välkomna.   

Pris: 549:-  inklusive bollar på rangen.

   Anmälan: j.eken@hotmail.com  

Bekräfta din plats genom betalning till swishnummer   123 586 6736   

Jahn Thelin


Juni

Nu öppnar vi upp för spel.

I morgon den 4 juni så öppnar vi banan från kl 13,00. Vi börjar med att öppna hål 1-9. Tänk på att det  är tidigt på säsongen och att våra greener är lite känsliga, så en greenlagare är magiskt att ha med. Vi kommer att jobba med spelbarheten /  jämnheten och rull etc allteftersom.

Vi välkomnar Ellen och Rosali i receptionen, alla tider mellan 9-17 bokas via min golf samt att ankomstregistrering görs i klubbhuset. Övriga tider så gäller den klassiska bollrännan.

Snälla tänk på att personalen är nya på jobbet och alla rutiner inte sitter perfekt ännu. Tack för visat tålamod.

Självklart så gäller regler för Covid i klubbhuset och på banan, Håll avstånd och var inte för många inne i huset.

De ordinarie golfreglerna gäller från och med nu med tävling och handikapronder. Hålkopparna ser ut som vanligt och det är fritt val om man vill ta ur eller få flaggan passad. Bunkrarna är krattade och det gäller ingen lägesförbättring längre. Tänk på att kratta noga efter ert eventuella besök.

På Fairway och foregreen så kan ni nyttja en klubbas lägesförbättring om det behövs.

Boka din tid och välkommen till en ny säsong.

Cafe och shop börjar ta form, allt är inte klart till 100% men helt klart på gång.

Som tidigare år så kommer altandörren att hållas öppen dygnet runt för tillgång till våran toalett. Snart så har vi också en portabel toalett i drift vid golfbilsgaragen.

Nya hål på Åre GK!

Som ett led i att utveckla Åre GK, området och trivseln har vi startat projektet ”Hyr en holk!”. Vi har själva tillverkat och satt upp ett större antal fågelholkar längs banan. De ska framförallt gynna de utsatta småfåglarna, men de kommer i sin tur att bidra till ökad trivsel för oss golfspelare genom att fåglarna har gott om föda i området. Vi tycker dessutom att det känns som ett trevligt tillskott i den allmänna miljön utmed banan.

Det är i nuläget 49 nya holkar som är uppsatta mellan hål 1-12, där vi ser att fåglarna har mest skydd i form av skog, men där vi också tror att det finns mest mat för dem. Samtliga holkar är i nära anslutning till fairways och greenområden. Fler holkar kan komma att komplettera området.

Du som medlem har nu chansen att hjälpa våra småfåglar och bidra till ökad bantrivsel genom att hyra en eller fler holkar årsvis. Alla holkar är märkta med hål nr följt av holkens nr utmed hålet.  Första utplacerade holken på hål 1 heter således 11 och så vidare. Holkarna har satts upp lite sent för att alla ska tas i besittning under 2021, men de kommer säkert att komma väl till pass för fåglar som konkurrensutsatts och söker sent boende, fåglar som får en andra kull eller som bara söker natthärbärge. Du bokar din holk om 200:-/st för kalenderåret 2021 redan nu genom att kontakta receptionen. Intäkterna kommer öronmärkas till projekt som fortsätter utveckla vår fina natur och miljö längs banan och för detta ber klubben om att få återkomma.

För info så är samtliga markägare är kontaktade och vi har fått ett mycket gott gensvar på projektet, något de stöttar och det tackar vi för. Det är nu klubbens fortsatta ansvar att hålla såväl holkar som använda träd i ett fortsatt gott skick. Enbart högstubbar och björk har använts för ändamålet och tillsyn kommer ske årligen och huvudsakligen i samband med våra arbetsdagar.

Projektet har leds av Håkan Nyström som får en riktigt applåd för sin fina ide.

Clinic med de bästa tränarna!

Balance Golf Camp 17/6 kl 16.00-19.30 Åre GK 

Vill du slå längre & rakare och sänka fler puttar? 

Varmt välkommen till en fartfylld träningskväll för herrar  på Åre Gk 

Joakim Ekeroth bjuder in sina kollegor Sofia Edman &  Erik Blomqvist från Balance Golf. 

Tillsammans har det här tränarteamet en gedigen kunskap, erfarenhet & de kommer ge ALLT för att du ska utvecklas och ha riktigt kul efter DINA förutsättningar.  

16.00 Samling framför klubbhuset och indelning av mindre grupper 

16.15 -19.15 Träning 

Sving  –  Bollträff och kraftutveckling i svingen 

    Puttning – Bollträff och längdkontroll  ( bereonde på träningsytor kan vi tvingas byta tema till inspel ) 

    19.15-19.30  Summering & Avslut 

  Vi tränar i mindre grupper, är utomhus, håller avstånd och alla som är friska är välkomna.   

Starta säsongen på bästa sätt och boka din plats! 

Antal platser 24

Pris: 649:-  inklusive bollar på rangen.

Anmälan: j.eken@hotmail.com  

Bekräfta din plats genom att betala via Swish 123-586 67 36Maj – Juni

Nu är det full fart på det mesta, trots det svala vädret så går det framåt i helt rätt riktning och vi ligger i en bra fas.

Rangen

Öppning av rangen kommer att ske under vecka 21. Ytan börjar bli tillräckligt torr för att vi skall kunna köra bollplockningsmaskinen. Vi har en del skador som vi har för avsikt att fixa innan öppning. Det är gropar och körskador som kommer att fyllas med material samt att vi kommer göra en stödsådd av vissa ytor.

Städdag

Påminner er som vill vara med och göra fint inför öppning, vi välkomnar vi dig söndagen den 30 maj klockan 10-14 att fixa till i och runt klubbhuset samt fortsatt röjning av tidigare avverkning. Anmälan görs via E-post till  info@aregolfklubb.com så att vi kan fixa rätt mängd utfodring.

Banan

Det är kul att se banan komma fram, våra Fairways har klarat vintern utan några större skador. Det är flera år sedan vi sett en så bra övervintring. Det är grönt och fint greenområden har också klarat sig riktigt bra.

Greenerna är luftade, vertikalskurna, blåsta, sådda, gödslade och dukar på. Sådden har skett mellan 7 – 17 maj. De greener som såddes först är klippta 2-3 gånger och de som såddes sist, där har fröna börjat gro. Lite mer värme är det som behövs för att få mer fart i tillväxten.

Tee är luftade och vertikalskurna samt gödslade, de är på gång och vi gör troligtvis första klippningen denna vecka.

När kan vi då öppna?  Svårt att sätta ett datum, så det går inte att svara på. Förra året öppnade vi en handfull dagar in i juni. Lovar att vi gör allt vi kan.

Klubbhuset / shop / Cafe / reception

Härligt att få välkomna Ellen Bergling och Rosali Johansson som är våra nya medarbetare på denna position. Tjejerna börjar sina tjänster den 1 juni och som ni förstår är det en del att lära och fixa innan allt är på plats. Målet är att vara igång snarast möjligt.

Hur som helst så kommer klubbhuset att vara öppet från den 1 juni, så välkomna in.

Jahn Thelin

Vi har några digitala golfhäften kvar att sälja,

Köp Golfhäftet 2021 direkt från Åregolfklubb så tjänar vi kr (aregolfklubb.com)

Maj

Nu börjar vårbruket. Detta är en av de roligaste perioderna på året när vi som arbetar med banan kan börja jobba med banskötseln ute. Fokus just nu är att få fram alla greener. En del ligger fortfarande under snö.

Klubbens nyinköpta snöslunga får därmed jobba på. Det är lite olika med snömängd från green till green vilket också är mkt bra då det tar upp till 4 timmar att röja varje green.
En del greener har vi kommit lite längre med, de är luftade, vertikalskurna samt vårduk på.

Duken läggs på bland annat för att behålla fuktigheten i greenen samt att höja temperaturen. Utifall att allt går som tänkt så kommer vi att börja så greenerna i nästa vecka. Lite värme och en lyckad start av bevattningsanläggningen så gror gräsfröna på ca 10 dagar.  Men vi behöver 8 grader i såbädden innan någon tillväxt startar.

Då vi inte har haft någon så kallad isbränna under året så ser även fairway ut att må bra.

Härligt att ha Jesper och Martin åter som banarbetare, vi gnuggar på och ser framemot ett lyckat vårbruk.

Vi välkomnar också vår nya greenkeeper, André Wallin som stärker upp teamet från 1 juni.

Får även många frågor, när öppnar rangen?  Vill gärna säga i morgon, men det tar nog 10 – 14 dagar till. Sol, sol, sol värme krävs.

Städdag

Dagen D är fastställd, till er som vill vara med och göra fint inför öppning så välkomnar vi dig söndagen den 30 maj klockan 10,00 att fixa till i och runt klubbhuset samt fortsatt röjning av tidigare avverkning. Anmäl gärna dig till info@aregolfklubb.com så att vi kan fixa rätt mängd utfodring.

Klubben tränare berättar

Hej alla medlemmar!

Imorgon åker jag till Sankt Jörgen Park i Göteborg för att hålla golfkurs med Balancegolf kollegorna Erik och Sofia, det ska bli härligt att möta våren och få komma igång med golfen. Nu hoppas vi värmen kommer hit så att vi snart är igång här också.

Det är många som vill börja spela! vilket känns jätteroligt. Så nästa grönt kortkurs att anmäla sig till  blir  9 – 10 juni kl 17.30 – 20.30 och söndag 13 juni kl 9 -11.

Medlemsträningen blir måndagar kl 19-20.30 med start 24 maj, träningstema läggs ut på klubbens facebook sida där ni också anmäler er. Så håll koll där!

Juniorträningen blir söndagar med start 23 maj.  Vi kommer att ha två trängstider för juniorerna.

Knattar 4-6 år och yngre juniorer 7-9 år tränar 16-17 och äldre juniorer 10 år > tränar 17.30 – 19. Gå in och gilla Åre Golfklubb bästa juniorer så ligger all information där.

För alla er som gått nybörjarkurs nyligen och inte riktigt kommit igång med golfen och vill få en nystart inför säsongen, så vill jag bjuda in er till en kostnadsfri uppstart 30 maj kl 13 -15 där vi går igenom grunderna för svingen i korta och långa slag. Anmälan görs till mig på telefon 0709-890265

Privatlektioner går att boka så fort rangen öppnar, bokas direkt med mig.

Jag ser fram emot att få träffa er alla ute på klubben och få utveckla erat spel.

Vi ses snart!

Jocke

Club Professional Åre GK

0709-890265

Spelavgifter / fakturor 2021

Jag får en del samtal om giltiga fakturor för året. Dessa skickades ut i januari via snigelpost. Dessa fakturor går utmärkt att betala trots förfallodatum. Betala gärna till bankgirot, tar 1-2 dagar så är ni aktiverade för spel.

Sist men inte minst,

Så kul att du följer Åre gk via FB och Instagram, men vi har ytterligare ett konto på Instagram, följ gärna greenkeepersofare för dagliga ting på banan.

Snart är vi 1000 personer på FB, hur många kan vi bli?

Ses snart

Jahn Thelin

Mars

Klubbens tränare informerar

Hej alla medlemmar!

Våren närmar sig och snart är golfsäsongen igång. Jag ser fram emot att träffa er och hoppas ni vill utveckla erat spel tillsammans med mig.

Medlemsträningen kommer starta så fort rangen öppnar, träningen blir måndagar kl 19.00 – 20.30. Tjejträningshelgen blir som vanligt helgen innan midsommar 19-20 juni. Anmälan kan göras redan nu till elina@butiktegel.se

Vill ni få en bra start på säsongen så kan ni boka in er på en golfweekend på Sankt Jörgen Park Resort den 7-9 maj i Göteborg. Jag och mina kollegor från Balance golf håller i träningen under helgen. Mer info om helgen finner ni i länken. Har ni några funderingar så är det bara att höra av er.

Golfweekend Overnight | Sankt Jörgen Park (sanktjorgenpark.se)

Vi ses till våren,

med vänlig hälsning

Jocke Golfutvecklare Åre GK

0709-890265

Personalläget

Tyvärr så kommer Robin inte att vara med oss denna sommar, så vi söker hans ersättare på banan. Det är ett riktigt kul jobb där vi är ute i ur och skur. Du som söker är fyllda 18 år och behöver kunna ta dig ut till klubben på egen hand.

Till receptionen behöver vi två klippor som även sköter vårt Cafe och Shopförsäljning. Meriterande är kunskaper i GIT. Tjänsterna sträcker sig från 1 Juni till sista September.

Kanske du kan rekommendera någon av dina känningar😊  

Årsmöte

ÅRE GOLF AB & Åre Golfklubb

Tid: Tisdagen 20 april 2021

Plats: Digitalt via Teams

Kl 18:30 Börjar Årsmötet enligt bolagets stadgar.

Anmälan sker till info@aregolfklubb.com om ditt deltagande. länk skickat ut inför mötet.

Statusen på golfbanan

Nu är det dags. Jag har börjat röja vägar till maskinhall och klubbhus och kommer jobba mig framåt så att vi når greenerna när det är dags för vårbruket.

En del greener har börjat titta fram samtidigt som det ligger 50-80 cm snö på de flesta. Vi kan nu se att det finns viss överlevnad av greengräs vilket är kanon.

Jahn Thelin


Februari

Enkät klubbhus

Stort tack till alla som redan svarat på den utskickade enkäten som rör vårt klubbhus in i framtiden. Vi har redan fått ett flertal olika och bra förslag om hur vi kan gå tillväga. Till dig som inte svarat ännu ber vi dig ödmjukt att ta dig tid och svara, tar dig kanske 2 minuter.

Statusen på golfbanan

För oss som bor här vet att första blidvädret har kommit till dalgången. Exakt hur det påverkar banan och framförallt våra greener  är för tidigt att svara på. Men det är fortsatt mycket snö, vilket är bra. Jag kommer inte att göra någonting därute förrän dag och natt temperaturen är mestadels på plus.

Fler samarbetsavtal

Medlemsförmåner gällande greenfeeavtal mellan golfklubbar (aregolfklubb.com)

Har ni inte besökt Timrå gk och Öjestrand gk samt  så rekommenderar vi ett besök som nu är med i vårt samarbete.

Välkommen till Timrå Golfklubb. (timragk.se)

Välkommen till Öjestrand GC – Öjestrand GC (ojestrandgc.se)

Norrlands högst rankade golfbana – Veckefjärden GC (veckefjarden.com)

 Fyrklöver 2021

Alla som hade Femklöver har fått ett mail om att uppgradera sitt fullvärdiga medlemskap till 2021. Ring eller maila om ni uppgradera.

Jämtlands Fyrklöver (aregolfklubb.com)

Personal till sommaren

Kul att kunna berätta att vi kommer att bli samma gäng på banan denna sommar.

Köp Golfhäftet 2021 / Åre golfklubb tjänar en slant vid köp hos oss.

Kampanjen går mot sitt slut så passa på att köpa och få golfhäftet plus, på köpet.
Datum: 25/1 – 7/3

Golfhäftet plus ingår (ord pris 199:-). Vi säljer digitala kort som administreras i Golfhäftets App. Gör din beställning via klubbens hemsida och swisha 495:- per kort https://aregolfklubb.com/kop-golfhaftet/

 Jahn Thelin
Klubb och Banchef

Åre golfklubb


Januari

Välkomna till ett nytt golfår. Det är med stor spänning vi går in i en ny säsong. Golfsverige beräknar att golfintresset kvarstår från förra årets Boom.

Här på mitt hemmakontor så känns det skönt att dagarna har börjat bli ljusare. 

Ni har säkert förstått att ett nytt år är på gång då avin för 2021 års medlemskap har kommit med posten. Skulle det vara så att du saknar din faktura var vänlig och meddela mig så löser jag det åt dig. Vi har fått några kuvert i retur som hade fel adress. Toppen om du ser till så att rätt kontaktuppgifter finns via min golf. 

Statusen på golfbanan ser mycket bra ut för årstiden, vi har inte haft blidväder och regn efter att den första snön lade sig på banan. Således har vi ingen isbildning på greenerna vilket annars medför risk för kvävskador. Om det fortsätter på samma vis kommer vi att få en lättare och bättre start med vårbruket. Det är just isbildning som är största problemet för alla golfbanor.

Det räcker med att gå eller skida över greenerna nu på vintern för att snön skall kompakteras och isbildning startar direkt. Så snälla beträd inte Tee eller greener nu på vintern😊

Maskiner är kanske klubbens viktigaste resurs för att hålla ett bra klippresultat. Därför är det med stor glädje jag kan berätta att vi medlemmar har investerat i en ny ruffklippare pgav att den gamla har havirerat. Det är den enskilt största investeringen vi gjort på 2000 talet. Maskinen har även en större klippbredd vilket leder till ökad effektivitet med ca 30%.  Priset är 860.000:-

Vi fortsätter vårt samarbete med Vallentuna golfklubb. Vilket innebär fritt spel alla vardagar samt efter 14.00 helgdagar. Fler avtal är löpande på ingång. 

Ta gärna del av Medlemsförmåner gällande greenfeeavtal mellan golfklubbar (aregolfklubb.com)

Femklöver blir Fyrklöver 2021

”Mer golf för våra medlemmar – mer friskvård!”.

Åregolfklubb ingår i Jämtlands Fyrklöver! Som fullvärdig medlem kan du köpa till en spelrätt vid  Sandnäset Golf, Östersund Frösö GK,  Storsjöbygdens GK.
Man betalar 7500 kronor för seniorer och äldre eller 3500 kronor för juniorer upp till 21 år.
Alla ungdomar upp till 17 år har sedan tidigare fritt spel på samtliga länets banor förutsatt att man har full spelrätt vid sin hemmaklubb.

Jämtlands Fyrklöver (aregolfklubb.com)

 Köp Golfhäftet 2021 / Åre golfklubb tjänar en slant vid köp hos oss.

Kampanjen fortsätter under februari så passa på att köpa golfhäftet. Erbjudandet gäller från 25 januari och februari ut. Golfhäftet plus ingår (ord pris 199:-). Vi säljer digitala kort som administreras i Golfhäftets App. Gör din beställning via klubbens hemsida och swisha 495:- per kort https://aregolfklubb.com/kop-golfhaftet/

 Jahn Thelin
Klubb och Banchef
Åre golfklubb
0647-20609
info@aregolfklubb.com


December några dagar efter 1:a advent

Hej alla medlemmar, nu är jag åter efter en stunds ledighet. Planeringen inför en ny golfsäsong är i full gång. Som alltid denna tid på året görs en del avstämningar, innan vi startar upp ett nytt bokföringsår. Tills dess önskar vi Er alla ett bra avslut på året, inom kort så kan vi säkert byta golfklubborna mot skidor.

Covid -19 har präglat golfåret 2020. Tänker framförallt i våras då vi körde igång med vårbruket. Vill påstå att ingen kunde ana att vi skulle slå ett flertal rekord. Bland annat så har antalet greenfeegäster varit det bästa sedan 2008. Antar att det aldrig har slagits så många bollar på rangen i klubbens historia. Cafet har försäljningsrekord o.s.v.

Antal medlemmar har ökat med ca 13% , en stor del är nya som sökt sig till golfen. Jocke har haft ca 48 som gått grönt kortutbildning samt tecknat medlemskap hos oss, det är flest antal sedan 2004.

Magiskt är att klubbens juniorer har ökat till nya höjder, nu har vi 77 st aktiva juniorer, vilket är dubbelt så många såsom 2019 och högst i antal sedan 2008. Hejja alla som framgångsrikt tränar klubbens framtid.

Som säkert alla känner till så är vi en liten klubb med mycket begränsade resurser.

Så ett rungande tack till alla som har varit med och bidragit till denna säsong.

Årets resultat ger oss möjligheter till förbättringar. Vi kommer att nyttja Gäst och medlemsenkäten som underlag. Låt oss återkomma med information om hur styrelsens prioriteringar ser ut.

Golfhäftet 2021

Passa på att köpa golfhäftet nu i december. Nu kör vi en drive, nu ingår golfhäftet + (ord pris 199:-) samt en liten gåva. Vi säljer endast digitala kort som administreras i Golfhäftets App. Gör din beställning via klubbens hemsida ( obs, välj digitalt kort samt swisha 495:- per kort. Din beställning görs via denna länk https://aregolfklubb.com/kop-golfhaftet/

Julförsäljning 5-22 December

Vårt samarbete med Östersund Frösö golfshop öppnar pop up butik i Östersund. Passa på att uppgradera din utrustning.

Ha det  så bra som det går i dessa tider. 

God Jul och Gott Nytt År

Jahn Thelin
Klubb och Banchef

Åre golfklubb


September

Ännu är det inte slut på golfsäsongen. Banan är fortfarande i fint skick trots den förhållandevis blöta september. Förvisso har det inte regnat så mycket men vi har heller inte haft speciellt mycket sol så att det torkar upp. Personligen tycker jag att vi fått till greenerna mycket bra detta året och just idag rullar det 9 fot enligt stimpen.

Kommande vecka så börjar vi förbereda invintring av banan. Det är framförallt diverse luftning av FW samt greenområden. För att plantan skall bli stark inför vintervilan så kommer vi alternera med vältning / daggning och klippning framöver på Greenerna. Klippnivån kommer även att höjas ett snäpp.

Gräset mår bra av sand, därför kommer vi dressa greenerna vid 2-3 tillfällen innan vintern tar tag.

Nu är det extra viktigt att alla lagar nedslagsmärken, stora som små. Detta hjälper till att plantan mår bra inför invintringen.  Vi ser att någon eller några inte lagar på rätt sätt. Dvs om det blir en jordfläck så är det felaktigt lagat. Var då vänlig och ta reda på hur du skall göra. Finns anslaget instruktioner.

Vi försöker hålla banan öppet så länge det går, däremot kommer klubbhuset att stänga 30 september, tillåter vädret så kör vi öppet till den 4 oktober.

Banan är STÄNGD när det är frost samt dimma eller mörker.

Rangen

Det har blivit mycket svårt att plocka bollar på rangen, vi får körskador från traktor och bollplockaren, därför kommer vi om några dagar stänga bollmaskinen. Vi lämnar några hundra bollar på rangen för självplock när det blir aktuellt.

Jahn Thelin
Klubb och Banchef

Åre golfklubb


Medlemsbrev Juli

Hej alla glada golfare!

Börjar med  några rader till vår personal på klubben.

Vi som har spelat banan har fått bekanta oss med Sara och Ingrid i receptionen. Jag blir glad i hela kroppen när medlemmar skriver till mig och berömmer dem. Utryck som att båda är så fantastiska, trevliga och omtänksamma. Jag blir glad i hela hjärtat😊

Vi som jobbar på banan är samma gäng som förra säsongen och några år tidigare också. Tillsammans så har vi under olika väderförhållanden lyckats få till banan till ett bra skick. Det vi saknar är regn men det lär komma. Ett normalår kommer det ca 200 mm här ute under säsongen. Regnet behövs framförallt till Fairway då vi inte har någon installerad bevattning. Nåväl grabbarna (Jesper, Robin, Martin) är suveräna och vi har genomfört allt som vi kan påverka. Nu har vi kommit till ett läge då vi kan börja med lite finlir. Detta innebär bla att vi börjat trimma i områden där vi vet att bollarna gärna vill hittas. Utöver detta lite fin fix runt klubbhuset.

Såsom många andra företag och idrottsanläggningar visste vi inte hur denna säsong skulle starta. Speciellt då gränsen till Norge inte håller öppen. Vår ekonomi bygger mycket på våra Norska greenfeegäster. Trots läget så håller vi en bättre start fram tills idag. Vilket känns fantastiskt.

Mer än bra, är att många fler än på många år har tagit grönt kort hos oss, vi har ca 40 nya medlemmar den vägen, vilket är mer än en fördubbling i förhållande till de senaste åren. Golfklubben är vårt gemensamma företag så det är kanon när vi får påfyllning av nya golfare.

Vill också passa på att puffa för att hjälpa till med fadderronder. Vi har en FB sida som heter Åre golfklubb / Spelpartner , magiskt om vi kan få fart på denna sida så att vi kan gå fadderronder och andra sällskapsronder med olika spelpartners. Häng på och nyttja möjligheten samt hjälp nya golfare att komma igång.

Tävlingsveckan. Vi kör på för fullt, men med Coronastatus. Detta innebär bla att vi inte kommer att hålla gemensamma middagar på byn. Allt sker på klubben. #hållavståndgällerhelatiden Kul om ni som vet att ni skall vara med bokar in er på veckans tävlingar.

https://aregolfklubb.com/are-golfvecka/

Juniorer på klubben

Magiskt med full fart på tisdagarna, länge sedan vi hade så många juniorer och knattar igång på träning. Kör hårt alla tränare och utövare.

Varmt välkommen ut på klubben

#älskajuniorträning
#skidåkarnasgolfklubb
#älskaåre
#golf
#greenkeeping
#åregolfklubb

Janne Thelin
Ban och Klubbchef


Juni

Nu är det full fart på klubben, antal bokade starttider samt spelet som sker på kvällarna är superstort. Under gårdagen var det tom svårt att finna en parkeringJ

Vi öppnade banan den 4 juni med 18 ordinarie greener. Medlemmar talar om för oss att banan är i mycket fint skick redan från start. Kul tycker vi.

Banan

Det höga vattenståndet har nu nått sin peak, förhoppningsvis så kan vi åter se 16 green till helgen. Vi får hoppas att greenen har klarat sig utan skador. Vattnet kan mycket väl kväva gräset om vi har otur. Likväl kan turfen släppa från såbädden (översta lagret). Viktigt är att ingen beträder greenen innan vi har öppnat upp den för spel.

 Nu när spelet har ökat så ber vi er att vara extra noga med att laga nedslagsmärken på greenerna. Tyvärr så är det inte OK för tillfället. Viktigt är även att laga på rätt sätt så att rötterna inte dras upp och bildar en mörk jordfläck. Var vänlig och följ etiketten så blir vi alla nöjda och glada.

Vi kommer allt eftersom att arbeta med spelbarheten för att öka rullen.

Reception / Cafe

Vi är på plats i receptionen 9-17 vardagar och 9-16 helger. Tisdag och onsdag håller vi öppet till 18.00

Efter att du har bokat din starttid så behöver vi uppmärksamma dig om att göra ankomstregistrering till receptionen. Detta oavsett hur många eller få som spelar på banan. Vill du inte gå in i receptionen så går det bra att ringa och meddela att du/ni är här.

Shop

På torsdag så kommer äntligen golfset till er som bokat. För dig som inte känner till det så har vi tagit fram ett set för dig som är ny inom golfen. Köp eller hyr ditt första golfset väldigt förmånligt.

Rangen

Väldigt mycket bollar slås ut på 1:an, snälla försök att slåt ut på rangen.

Som en del av er säkert har märkt så behövs det ibland plockas bollar på rangen även dagtid. Traktorn har inget skydd för golfbollar. När vi plockar bollar välj ett slag som inte riskerar att träffa Traktorn.

Vi ber om ursäkt för detta, men samtidigt väldigt kul att så många vill träna.

Städdag

Det finns fortfarande en hel del ris att kratta och dra för dig som vill komma ut och hjälpa till. Ring till mig om du vill komma ut. 0738-423521

Scorekort

Vi saknar leverans, men hoppas få dessa idag eller i morgon.

I stället för scorekort, rekommenderar vi att ni laddar hem appen Game Book, ett kul sätt att logga sina ronder samt jämföra sig med sina spelkamrater.

Betalning av medlems och spelavgifter

För dig som inte har betalat dina avgifter, var vänlig och gör detta via din faktura till klubbens Bankgiro.

Jahn Thelin
Klubb och Banchef

Åre golfklubb


Maj

Åre golfklubb säsongen 2020

Glädjande kan vi berätta att klubben planerar för en ordinarie verksamhet trots rådande pandemi.
Inför öppning av banan och klubbhus, får vi återkomma om förhållningsregler ute på klubben.

Vi är samma team som arbetar på banan Janne, Jesper, Robin, Martin. I klubbhuset får vi presentera två nya medarbetare. Ingrid Andersson senast hotellreceptionist på hotell Åregården samt Sara Torkelsson Husfru på Tott hotell.

Banan

Nu väntar vi på att värmen skall komma. Alla greener är skottade, luftade, vertikalskurna, sådda samt att vårdukar ligger på.  Vi kan se att några greener har klarat övervintringen hyggligt. Detta för att vi  har haft mycket snö och lite isbildning på dessa greener. Från och med den dagen vi har mer än 8 grader under dukarna så kommer sådden att börja gro.

När öppnar rangen?

Det ligger några hundra bollar på rangen samt att mattorna är utlagda. För er som vill går det utmärkt att själv plocka bollar för att slå ut på rangen.  Bollarna får INTE slås ut någon annanstans än på rangen. Vi kommer att öppna bollmaskinen så fort att vi kan plocka maskinellt. Tyvärr är det fortfarande för blött.

Grönt kort

Golfen har helt klart ett uppsving. Vi har nu vid tre tillfällen 24 anmälda personer till grönt kort. Första kursen startar lördagen den 23 maj. Jocke planerar all träning enligt rekommendationer från SGF om hur vi sköter träningen nu i coronatider.

Städdagar

Vill du hjälpa till att göra fint på banan? Fokus är att plocka ris och elda efter den stora avverkningen som skett i vinter.

 Valmöjlighet inför städdagen välj själv.
Alt 1) Små grupper valfri vardag mellan tid mellan 7-16. Ring 0647-20609 för anmälan.
Alt 2) Gemensam arbetsdag den 31 maj mellan 10-14. anmäl dig till info@aregolfklubb.com
Vi skall känna oss trygga, välkomna om ni är friska samt att vi håller avstånd till varandra

Betalning av medlems och spelavgifter

För dig som inte har betalat dina avgifter, var vänlig och gör detta via din faktura till klubbens Bankgiro.

Årsmötet

Vi hade årsmöte den 29 april utomhus vid Draklanda. Sittande styrelse med ordförande valdes om inför detta verksamhetsår. 2019 blev ett fint år för oss då vi hade ett positivt ekonomiskt resultat.  

Köp Golfhäftet hos Åre gk.

KAMPANJUPPLÄGG: PLUS på köpet – spara 199:-
KAMPANJPERIOD: Kampanjen sträcker sig från torsdag den 21/5 till söndag 7/6.

Beställ Golfhäftet via Åre gk hemsida så erhåller golfklubben 176:- i provision. Utskick och betalning administreras av golfhäftet.

https://aregolfklubb.com/kop-golfhaftet-2/

Elitsatsning

För första gången i klubbens historia så kan vi med stolthet berätta att elitsatsande Stephanie Henning har valt att spela för sin moderklubb.

Det kommer att bli väldigt roligt att följa hennes karriär.  

Lycka till på din resa,

https://aregolfklubb.com/stephanie-henning/

Jahn Thelin
Klubb och Banchef

Åre golfklubb


April

Dagens samhälle präglas av corona. Hur länge viruset kommer att påverka samhället är det ingen som kan svara på i dagsläget. Dock så har golfen kommit igång i södra Sverige och trycket att spela golf är stort.

Eftersom att sällskapsspel i golf är en utomhusaktivitet utan några större folksamlingar så kan golf fortsatt hålla öppet enligt Folkhälsomyndigheten samt utarbetade rekommendationer och riktlinjer från SGF. Tävlingsspel är i princip förbjudet fram tom 30 april.

Vi kommer att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer samt SGF rekommendationer när det är dags för Åre gk att öppna. Nu är det ca 2 månader innan det är aktuellt så mycket kan ha skett fram till dess.

https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/information-till-idrotts–och-traningsanlaggningar/

Åre golfklubb planerar enligt ovan rekommendationer, ordinarie säsongsstart.

Hoppas att det är fler av er medlemmar som längtar till golfsäsongen och att ni mår bra trots rådande läge.

MEDLEMSRESA STIKLESTAD 2-3 MAJ

För er som anmäld er till medlemshelgen i Stiklestad 2-3 maj, så följer vi utvecklingen och inget beslut om avbokning är ännu taget. Mail kommer skickas ut till berörda så fort ett beslut är taget. Ingen avbokningskostnad föreligger.”

Banan

Vi har fortfarande mycket snö på banan. Vinterns väderomväxlingar har lett till att isbildningen på greener och fairway har ökat. Vad detta innebär för säsongsstarten är för tidigt att sia om. Jag räknar med att vi kör vårbruket enligt ordinare program med bland annat stödsådd av alla greener, detta sker tidigt i maj månad.

Utökade greenfeeavtal under 2020

Såsom ny Balance golfklubb har vi en greenfeeöverenskommelse med 11 nya klubbar.
Detta gäller klubbens fullvärdiga medlemmar, Sponsormedlemmar, Par mitt i livet.

Juniorer spelar gratis på alla banorna. Senior har ett fast pris på 320:-

Ett flertal av våra nya samarbetsklubbar har redan öppnat med bra kvalitet för årstiden.

Välkommen till Ringenäs, Lundsbrunn, Chalmers, Trummenäs, Lysegården, Ängelholm, Nässjö, Ronneby, Borås, Oskarshamn. S:t Jörgen Park

Köp Golfhäftet hos Åre gk.

Beställ Golfhäftet via Åre gk hemsida så erhåller golfklubben 176:- i provision. Utskick och betalning administreras av golfhäftet.

https://aregolfklubb.com/kop-golfhaftet/

Påminner om anmälan till DAMTRÄNINGSHELG 13-14 JUNI 2020

Under två dagar kommer vår PRO Jocke Ekeroth och Sofia Edman att drilla oss i Balance Golf. Sofia känner vi igen från tidningen Svensk Golf. Förutom träning så ingår 2 luncher, 4 fika samt en middag på lördag kväll. Vi återkommer om plats. Allt detta för det fantastiska priset av 1 500 kronor (dryck tillkommer för middagen). Betalning kontant vid inskrivning lördag morgon. Anmälan sker till elina@butiktegel.se, skicka ditt namn, HCP och eventuell matallergi, senast 1 juni. Begränsat med platser så först till kvarn…

Vid avanmälan sent, dvs samma vecka, tar vi ut en avgift på 300:-.

Vid frågor om träningsupplägget kontakta Jocke. j.eken@hotmail.com

Ta hand om dig och varandra,

Jahn Thelin
Klubb och Banchef

Åre golfklubb


Februari 2020

Årsmöte

Spara datumet : 1 April så håller Klubben och AB´t Årsmötet kl 18,30 Lokal kommer med senare kallelse.

Balance golf

Åre Golfklubb med golfutvecklare Joakim Ekeroth är ett Balance Golf Center from 2020.

Save the date : 14 juni inviger vi vårt golfcenter.

På Åre GK erbjuder Joakim Ekeroth dig som golfare ett innovativt kursutbud för träning både i grupp och privat utifrån Balance Golf konceptet.

Vi på Åre Gk är stolta över att vara ett Balance Golf Center. Balance Golf är ett träningskoncept som gör att du som golfare lär dig snabbare, enklare och mer skonsamt.

Filosofin bygger på att varje golfspelare är unik och därför jobbar golfutvecklaren med att individanpassa träningen så att den passar för just DIG.

Det handlar om att ge dig som golfare en ren bollträff varje gång.

http://balancegolf.se/

Personal läget

Vi söker personal till klubben, vill du eller känner du någon som vill jobba med golf?

Just nu söker vi 2 banarbetare samt 2 till reception / Cafe / Shop.

Ny träningsresa med Eston golf där klubbens  PRO Jocke är med som en av tränarna.

Har vi några medlemmar som är sugna på lite golf, ni kommer att bli först att ta del av Jockes nya kunskaper inom Balance golf.

Tidningen Svensk Golf

Snart kommer du inte längre att få hem Svensk Golf automatiskt i brevlådan via Svenska Golfförbundet. Men lugn. Du kan även i fortsättningen enkelt ta del av Golfskolan, utrustningstester,

banbesök och alla andra populära inslag i norra Europas mest lästa golftidning.

Vi på din hemmaklubb har nämligen förhandlat fram det absolut bästa erbjudandet för dig

som medlem:

Du får 6 nummer för endast 239 kronor!

För varje såld prenumeration går dessutom 40 kronor till vår Åre golfklubb.

Passa på att boka redan idag!

Din länk till erbjudandet https://www.dintidning.se/SG4048

Mer info:   https://aregolfklubb.com/tidningen-svensk-golf/

Svenska Kyrkan

Kyrkan har tagit upp kollekt till förmån för golfande juniorer. Vi tackar ödmjukast för ert bidrag.

Banan

Gallring / Avverkning pågår nu för fullt på klubben. Anders Aspholm gallrar sin skog runt hål 2,4,5,6,10,12 samt att Ewa och Dennis gör lika så efter högersidan på hål 12,13.

Iden är att Gallra såsom vi gjort på hål 7,8 Genom gallringen kommer det fördelar såsom att sol och vind når greener och Fairway större delar av året, vilket gynnar oss.

Medlemsresa till Stiklestad Hotell

Vi undersöker om vi kan åka till Stiklestad och spela golf samt bo över på Stiklestad hotell någon av de två sista helgerna i April. Två dagar golf och 1 natt på hotellet.  Vi återkommer med mer information inom kort.

Logobollsförsäljning / Företagsprodukter

För dig som vill synas på dina egna utvalda golfbollar ta direkt kontakt med Göran Knutsson för mer information och beställning. https://aregolfklubb.com/logobollar/

Nya Slopetabeller

Med anledning av nytt HCP  system uppdateras alla slopetabeller. Klubbhcp är borttaget, tabellerna går nu upp till hcp 54.  Se vidare här https://aregolfklubb.com/slopetabell/

Ha det fint,

Jahn Thelin
Klubb och Banchef


Januari 2020

Medlemsavier för 2020

Första halvan av januari så har vi skickat ut årets medlemsfakturor. En del har kommit åter till klubben då dessa har haft felaktig adress. Saknar du din avi, kontakta mig så löser vi en kopia till dig.

Femklöver

Vi fortsätter med populära femklöverupplägget. Såsom fullvärdig medlem vid Åre gk kan du köpa till spelrätt vid Sandnäset, Östersund Frösö, Norderön, Storsjöbygdens golfklubbar. Tillägget är 3000:-. Kontakta mig så lägger vi upp dig såsom Femklöversmedlem.

Banan

Vinterns speciella väder har ännu inte påverkat våra greener i någon större utsträckning än tidigare år. Detta milda väder medför ofta isbildning på greenytan som sedan gör att gräset får syrebrist. När jag har varit ute och grävt i snön så kan vi konstatera ett poröst islager på ca 3-4 cm.

 Fritt spel för fullvärdiga medlemmar

Åre gk och Vallentuna gk fortsätter vårt samarbetsavtal under 2020. Vi spelar gratis på varandras banor. Uppgradera ditt medlemskap till fullvärdig medlemskap och spela i Stockholm. Gäller alla tider vardagar och helger efter 14,00.

Greenfeeavtal 2020

Samma upplägg om Greenfeerabatter gäller för 2020 som förra året.  Nya klubbar tillkommer allt eftersom. Generellt gäller dessa erbjudanden medlemmar med fullvärdiga medlemskap.

Comeback till golfen

Tipsa om detta supererbjudande.

För dig som inte har varit med i en golfklubb och inte spelat de två senaste åren. Ta upp golfen igen så ger vi dig ett introduktionserbjudande betala 1400:-, gäller spelrätt och medlemsavgift.
Detta gäller dig som inte spelat under 2018 och 2019.

Värva medlemmar / hitta partners

Som medlem är du bästa ambassadören för vår verksamhet. Det hade varit grymt om vi tillsammans kan finna fler medlemmar till vår klubb. Vi behöver ständigt bli fler i klubben för att säkra vår utveckling.

Säkert känner vi några som har pausat med golfen sedan några år. Till dem kan tex comebackerbjudandet vara perfekt.

Joakim Ekeroth , klubbens PRO lägger som brukligt upp kurser för de som vill börja med golf med start i slutet av maj månad.

Världshandicap införs 1 mars 2020.

Nu närmar det sig till att Sverige inför det nya handicapsystemet. Nu finns det en onlineutbildning för dig som vill fördjupa dig om hur det nya systemet fungerar.

Till utbildningen https://aregolfklubb.com/handicap-ega/

Golfshopen tipsar,

Byt dina grepp innan golfsäsongen startar. Göran Knutson hjälper dig med bytet. Upphämtning av dina klubbor kan ske i Åre efter överenskommelse. Ring Göran för bokning 070-8584045  pris från 125:- monterat och klart.

Golfstore vid Östersund frösö golfklubb håller öppet onsdagar 11-18 från februari – April.

Ha det fint,

Jahn Thelin
Klubb och Banchef

Åre golfklubb


December 2019

Hej Bäste medlem,

Nu är golfklubborna utbytta mot skidor. Det är en otroligt bra säsongsstart här i Åre. Vi har full vinter sedan flera veckor där pisterna och längdspåren håller hög kvalitet.

Så här i sluttampen på året passar vi på att önska dig en god jul och ett gott nytt år.

Julklappstips! Köp ett presentkort,

Innehåller kurs i Grönt kort samt medlemskap med spelrätt i Åre golfklubb under hela 2020. Du erhåller rätt till spel på banan efter din utbildning. Pris nu till Jul 1500:- ord pris 2800:-. Erbjudandet gäller tom 31 januari 2020.

Ring eller maila för beställning eller mer info 0647-20609 info@aregolfklubb.com

Känner du någon som vill ta upp golfen,  

Nyårslöfteserbjudande för dig som inte har varit med i en golfklubb, samt inte spelat på två år. Ta upp golfen igen, så ger vi dig ett introduktionserbjudande betala Endast 1400:- för ditt medlemskap och spelrätt. Detta gäller dig som inte spelat under 2018 och 2019.

Inför medlemskap 2020

Alla som är medlemmar kommer att få en ny medlemsavi under januari 2020. Vi ser framemot att aktivera Er till en ny golfsäsong. Är du däremot säker på att Åre golfklubb inte blir din hemmaklubb 2020 så är vi mkt tacksamma för besked om utträde under december.

Friskvårdsbidraget

Påminner om att friskvårdsbidraget kan användas till att betala din spelrätt.

Delbetala din årsavgift uppdelat på 6 eller 12 månader.

https://golf.se/moregolf/

Världshandicap

Vid årsskiftet 2019–2020 görs ingen automatisk handicaprevision, eftersom det nya världshandicapsystemet införs 1 mars 2020.

Mer att läsa om vad som gäller kan du göra via denna länken.
https://aregolfklubb.com/handicap-ega/

Tidningen Svensk Golf

Eftersom Svensk Golf övergår till en prenumererad tidskrift 2020 har Åre Golf inlett ett samarbete med Svensk Golf.

På detta vis får alla Åre Golfs medlemmar ett specialpris (239 kr för hela 2020) där även Åre Golfklubb får ett bidrag på 40 kr per tecknad prenumeration. Detta bidrag är tänkt till klubbens juniorverksamhet.

Du tecknar din prenumeration av Svensk Golf via nedan länk:

https://www.dintidning.se/SG4048

Gräsroten

Stort tack till alla som har anslutit ert spelkort från Svenska spel till Åre golfklubb. Vi har under året fått 3820:- tack vare Er. Vill även du ansluta dig så går det bra via denna länken. Stöd Åregolfklubb via gräsroten

Ha det fint,

Jahn Thelin
Klubb och Banchef

Åre golfklubbProducerad av Designvalvet