Åre Golfklubb 30 år

Välkommen till Åre´s 18 håls golfbana i trevlig fjällmiljö.

 

 

Golfnyheter Medlemsbrev

Golfnyheter Medlemsbrev

April

Dagens samhälle präglas av corona. Hur länge viruset kommer att påverka samhället är det ingen som kan svara på i dagsläget. Dock så har golfen kommit igång i södra Sverige och trycket att spela golf är stort.

Eftersom att sällskapsspel i golf är en utomhusaktivitet utan några större folksamlingar så kan golf fortsatt hålla öppet enligt Folkhälsomyndigheten samt utarbetade rekommendationer och riktlinjer från SGF. Tävlingsspel är i princip förbjudet fram tom 30 april.

Vi kommer att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer samt SGF rekommendationer när det är dags för Åre gk att öppna. Nu är det ca 2 månader innan det är aktuellt så mycket kan ha skett fram till dess.

https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/information-till-idrotts–och-traningsanlaggningar/

Åre golfklubb planerar enligt ovan rekommendationer, ordinarie säsongsstart.

Hoppas att det är fler av er medlemmar som längtar till golfsäsongen och att ni mår bra trots rådande läge.

MEDLEMSRESA STIKLESTAD 2-3 MAJ

För er som anmäld er till medlemshelgen i Stiklestad 2-3 maj, så följer vi utvecklingen och inget beslut om avbokning är ännu taget. Mail kommer skickas ut till berörda så fort ett beslut är taget. Ingen avbokningskostnad föreligger.”

Banan

Vi har fortfarande mycket snö på banan. Vinterns väderomväxlingar har lett till att isbildningen på greener och fairway har ökat. Vad detta innebär för säsongsstarten är för tidigt att sia om. Jag räknar med att vi kör vårbruket enligt ordinare program med bland annat stödsådd av alla greener, detta sker tidigt i maj månad.

Utökade greenfeeavtal under 2020

Såsom ny Balance golfklubb har vi en greenfeeöverenskommelse med 11 nya klubbar.
Detta gäller klubbens fullvärdiga medlemmar, Sponsormedlemmar, Par mitt i livet.

Juniorer spelar gratis på alla banorna. Senior har ett fast pris på 320:-

Ett flertal av våra nya samarbetsklubbar har redan öppnat med bra kvalitet för årstiden.

Välkommen till Ringenäs, Lundsbrunn, Chalmers, Trummenäs, Lysegården, Ängelholm, Nässjö, Ronneby, Borås, Oskarshamn. S:t Jörgen Park

Köp Golfhäftet hos Åre gk.

Beställ Golfhäftet via Åre gk hemsida så erhåller golfklubben 176:- i provision. Utskick och betalning administreras av golfhäftet.

Köp Golfhäftet 2020

Påminner om anmälan till DAMTRÄNINGSHELG 13-14 JUNI 2020

Under två dagar kommer vår PRO Jocke Ekeroth och Sofia Edman att drilla oss i Balance Golf. Sofia känner vi igen från tidningen Svensk Golf. Förutom träning så ingår 2 luncher, 4 fika samt en middag på lördag kväll. Vi återkommer om plats. Allt detta för det fantastiska priset av 1 500 kronor (dryck tillkommer för middagen). Betalning kontant vid inskrivning lördag morgon. Anmälan sker till elina@butiktegel.se, skicka ditt namn, HCP och eventuell matallergi, senast 1 juni. Begränsat med platser så först till kvarn…

Vid avanmälan sent, dvs samma vecka, tar vi ut en avgift på 300:-.

Vid frågor om träningsupplägget kontakta Jocke. j.eken@hotmail.com

Ta hand om dig och varandra,

Jahn Thelin
Klubb och Banchef

Åre golfklubb


Februari 2020

Årsmöte

Spara datumet : 1 April så håller Klubben och AB´t Årsmötet kl 18,30 Lokal kommer med senare kallelse.

Balance golf

Åre Golfklubb med golfutvecklare Joakim Ekeroth är ett Balance Golf Center from 2020.

Save the date : 14 juni inviger vi vårt golfcenter.

På Åre GK erbjuder Joakim Ekeroth dig som golfare ett innovativt kursutbud för träning både i grupp och privat utifrån Balance Golf konceptet.

Vi på Åre Gk är stolta över att vara ett Balance Golf Center. Balance Golf är ett träningskoncept som gör att du som golfare lär dig snabbare, enklare och mer skonsamt.

Filosofin bygger på att varje golfspelare är unik och därför jobbar golfutvecklaren med att individanpassa träningen så att den passar för just DIG.

Det handlar om att ge dig som golfare en ren bollträff varje gång.

http://balancegolf.se/

Personal läget

Vi söker personal till klubben, vill du eller känner du någon som vill jobba med golf?

Just nu söker vi 2 banarbetare samt 2 till reception / Cafe / Shop.

https://aregolfklubb.com/jobba-hos-oss-2020/

Ny träningsresa med Eston golf där klubbens  PRO Jocke är med som en av tränarna.

Har vi några medlemmar som är sugna på lite golf, ni kommer att bli först att ta del av Jockes nya kunskaper inom Balance golf.

https://aregolfklubb.com/traningsresa-till-cypern/

Tidningen Svensk Golf

Snart kommer du inte längre att få hem Svensk Golf automatiskt i brevlådan via Svenska Golfförbundet. Men lugn. Du kan även i fortsättningen enkelt ta del av Golfskolan, utrustningstester,

banbesök och alla andra populära inslag i norra Europas mest lästa golftidning.

Vi på din hemmaklubb har nämligen förhandlat fram det absolut bästa erbjudandet för dig

som medlem:

Du får 6 nummer för endast 239 kronor!

För varje såld prenumeration går dessutom 40 kronor till vår Åre golfklubb.

Passa på att boka redan idag!

Din länk till erbjudandet https://www.dintidning.se/SG4048

Mer info:   https://aregolfklubb.com/tidningen-svensk-golf/

Svenska Kyrkan

Kyrkan har tagit upp kollekt till förmån för golfande juniorer. Vi tackar ödmjukast för ert bidrag.

Banan

Gallring / Avverkning pågår nu för fullt på klubben. Anders Aspholm gallrar sin skog runt hål 2,4,5,6,10,12 samt att Ewa och Dennis gör lika så efter högersidan på hål 12,13.

Iden är att Gallra såsom vi gjort på hål 7,8 Genom gallringen kommer det fördelar såsom att sol och vind når greener och Fairway större delar av året, vilket gynnar oss.

Medlemsresa till Stiklestad Hotell

Vi undersöker om vi kan åka till Stiklestad och spela golf samt bo över på Stiklestad hotell någon av de två sista helgerna i April. Två dagar golf och 1 natt på hotellet.  Vi återkommer med mer information inom kort.

Logobollsförsäljning / Företagsprodukter

För dig som vill synas på dina egna utvalda golfbollar ta direkt kontakt med Göran Knutsson för mer information och beställning. https://aregolfklubb.com/logobollar/

Nya Slopetabeller

Med anledning av nytt HCP  system uppdateras alla slopetabeller. Klubbhcp är borttaget, tabellerna går nu upp till hcp 54.  Se vidare här https://aregolfklubb.com/slopetabell/

Ha det fint,

Jahn Thelin
Klubb och Banchef


Januari 2020

Medlemsavier för 2020

Första halvan av januari så har vi skickat ut årets medlemsfakturor. En del har kommit åter till klubben då dessa har haft felaktig adress. Saknar du din avi, kontakta mig så löser vi en kopia till dig.

Femklöver

Vi fortsätter med populära femklöverupplägget. Såsom fullvärdig medlem vid Åre gk kan du köpa till spelrätt vid Sandnäset, Östersund Frösö, Norderön, Storsjöbygdens golfklubbar. Tillägget är 3000:-. Kontakta mig så lägger vi upp dig såsom Femklöversmedlem.

Banan

Vinterns speciella väder har ännu inte påverkat våra greener i någon större utsträckning än tidigare år. Detta milda väder medför ofta isbildning på greenytan som sedan gör att gräset får syrebrist. När jag har varit ute och grävt i snön så kan vi konstatera ett poröst islager på ca 3-4 cm.

 Fritt spel för fullvärdiga medlemmar

Åre gk och Vallentuna gk fortsätter vårt samarbetsavtal under 2020. Vi spelar gratis på varandras banor. Uppgradera ditt medlemskap till fullvärdig medlemskap och spela i Stockholm. Gäller alla tider vardagar och helger efter 14,00.

Greenfeeavtal 2020

Samma upplägg om Greenfeerabatter gäller för 2020 som förra året.  Nya klubbar tillkommer allt eftersom. Generellt gäller dessa erbjudanden medlemmar med fullvärdiga medlemskap.

https://aregolfklubb.com/greenfee-rabatter/

Comeback till golfen

Tipsa om detta supererbjudande.

För dig som inte har varit med i en golfklubb och inte spelat de två senaste åren. Ta upp golfen igen så ger vi dig ett introduktionserbjudande betala 1400:-, gäller spelrätt och medlemsavgift.
Detta gäller dig som inte spelat under 2018 och 2019.

Värva medlemmar / hitta partners

Som medlem är du bästa ambassadören för vår verksamhet. Det hade varit grymt om vi tillsammans kan finna fler medlemmar till vår klubb. Vi behöver ständigt bli fler i klubben för att säkra vår utveckling.

Säkert känner vi några som har pausat med golfen sedan några år. Till dem kan tex comebackerbjudandet vara perfekt.

Joakim Ekeroth , klubbens PRO lägger som brukligt upp kurser för de som vill börja med golf med start i slutet av maj månad.

Världshandicap införs 1 mars 2020.

Nu närmar det sig till att Sverige inför det nya handicapsystemet. Nu finns det en onlineutbildning för dig som vill fördjupa dig om hur det nya systemet fungerar.

Till utbildningen https://aregolfklubb.com/handicap-ega/

Golfshopen tipsar,

Byt dina grepp innan golfsäsongen startar. Göran Knutson hjälper dig med bytet. Upphämtning av dina klubbor kan ske i Åre efter överenskommelse. Ring Göran för bokning 070-8584045  pris från 125:- monterat och klart.

Golfstore vid Östersund frösö golfklubb håller öppet onsdagar 11-18 från februari – April.

Verkstad

Ha det fint,

Jahn Thelin
Klubb och Banchef

Åre golfklubb


December 2019

Hej Bäste medlem,

Nu är golfklubborna utbytta mot skidor. Det är en otroligt bra säsongsstart här i Åre. Vi har full vinter sedan flera veckor där pisterna och längdspåren håller hög kvalitet.

Så här i sluttampen på året passar vi på att önska dig en god jul och ett gott nytt år.

Julklappstips! Köp ett presentkort,

Innehåller kurs i Grönt kort samt medlemskap med spelrätt i Åre golfklubb under hela 2020. Du erhåller rätt till spel på banan efter din utbildning. Pris nu till Jul 1500:- ord pris 2800:-. Erbjudandet gäller tom 31 januari 2020.

Ring eller maila för beställning eller mer info 0647-20609 info@aregolfklubb.com

Känner du någon som vill ta upp golfen,  

Nyårslöfteserbjudande för dig som inte har varit med i en golfklubb, samt inte spelat på två år. Ta upp golfen igen, så ger vi dig ett introduktionserbjudande betala Endast 1400:- för ditt medlemskap och spelrätt. Detta gäller dig som inte spelat under 2018 och 2019.

 

Inför medlemskap 2020

Alla som är medlemmar kommer att få en ny medlemsavi under januari 2020. Vi ser framemot att aktivera Er till en ny golfsäsong. Är du däremot säker på att Åre golfklubb inte blir din hemmaklubb 2020 så är vi mkt tacksamma för besked om utträde under december.

Friskvårdsbidraget

Påminner om att friskvårdsbidraget kan användas till att betala din spelrätt.

Delbetala din årsavgift uppdelat på 6 eller 12 månader.

https://golf.se/moregolf/

 

Världshandicap

Vid årsskiftet 2019–2020 görs ingen automatisk handicaprevision, eftersom det nya världshandicapsystemet införs 1 mars 2020.

Mer att läsa om vad som gäller kan du göra via denna länken.
https://aregolfklubb.com/handicap-ega/

Tidningen Svensk Golf

Eftersom Svensk Golf övergår till en prenumererad tidskrift 2020 har Åre Golf inlett ett samarbete med Svensk Golf.

På detta vis får alla Åre Golfs medlemmar ett specialpris (239 kr för hela 2020) där även Åre Golfklubb får ett bidrag på 40 kr per tecknad prenumeration. Detta bidrag är tänkt till klubbens juniorverksamhet.

Du tecknar din prenumeration av Svensk Golf via nedan länk:

https://www.dintidning.se/SG4048

 

Gräsroten

Stort tack till alla som har anslutit ert spelkort från Svenska spel till Åre golfklubb. Vi har under året fått 3820:- tack vare Er. Vill även du ansluta dig så går det bra via denna länken. Stöd Åregolfklubb via gräsroten

Ha det fint,

Jahn Thelin
Klubb och Banchef

Åre golfklubbProducerad av Designvalvet