Åre Golfklubb 30 år

Välkommen till våran 18 håls golfbana i trevlig fjällmiljö.

Köp ditt golfmedlemskap, greenfeemedlemskap, distansmedlemskap vid #skidåkarnasgolfklubb

Grönt kort kurs

Låter det kul med golf?

Vi startar med två tillfällen för grönt kort 2020. Fler tillfällen läggs upp i takt med efterfrågan.

Nya datum för till er som vill börja spela golf.

Kurs 1) 23 Maj 16-19 & 24 Maj 9-12

Kurs 2) 27 – 28 Maj 17,30 -20,30
Anmälan och frågor till klubbens tränare Joakim Ekeroth 070-9890265

Det fungerar också bra att kontakta kansliet vid klubben.

info@aregolfklubb.com eller +46647-20609

Välkomna!

Pris: 2800:- Inklusive fullvärdigt medlemskap 2020. Spela så mycket du vill på banan under hela säsongen.

Enbart grönt kort kursen 1400:-

Lättaste sättet att börja spela golf är att gå en Grönt Kort-kurs på golfklubben – en nybörjarkurs.

1. Golfbanan

En bana består oftast av 18 hål med olika längd: par 3 som är kortast, par 4 som är medellånga och par 5 som är längst. På varje hål finns en utslagsplats kallad tee. Därifrån börjar du spela längs en klippt yta (fairway) mot en flagga som står på en finklippt gräsyta (green). Längs hålet finns spelhinder som sandfyllda bunkrar och vattenhinder, som du spelar över eller runt.

2. Spelet

Golf går ut på att ta sig från tee till green och putta bollen i hål på så få slag som möjligt. Par 4 innebär att målet för en van spelare är att klara hålet på fyra slag – utslag, transportslag och två puttar. Beroende på spelnivå ges extraslag kallat handicap. När du börjar på handicap 54 ska du klara ett par 4-hål på sju slag. En 18-hålsrunda tar cirka fyra timmar att spela och 9 hål hälften så lång tid.

3. Slagen

För att ta dig till green och förbi alla hinder använder du olika sorters klubbor som gör att bollen flyger olika högt och långt. Exempel på klubbor är driver som du använder att slå ut med från tee, fairwayklubbor som används till långa transportslag, järnklubbor som du spelar in med mot green och slutligen puttern som du sänker bollen i hålet med.

4. Utrustningen

Är du ny i golfen räcker det med 6–7 klubbor. Du får låna och testa klubbor hos oss. Du behöver också bollar, bag, greenlagare, peggar att slå bollen ifrån på tee, gymnastikskor och kanske en handske för bättre grepp om klubban. När du blir lite bättre kan du fylla på med fler klubbor, och golfskor som är anpassade för ett bra grepp mot marken.

5. Spelformer

Det finns många roliga spelformer, individuellt och i lag. Några av de vanligaste är poängbogey, slagspel och match. I poängbogey får du poäng på varje hål och den som har flest poäng vinner. I slagspel räknas varje slag och den med minst antal slag vinner. I matchspel tävlar du mot en motspelare och den som vinner flest hål totalt tar hem matchen.

6. Utveckling

Golfare på helt olika nivåer och i olika åldrar kan mötas och spela på lika villkor, då våra skillnader utjämnas i golfens finurliga handicapsystem. Det är också ett sätt att mäta din egen utveckling eftersom du börjar på handicap 54 och sänker dig i takt med att du blir bättre. Det är aldrig för sent att börja spela och du utvecklas hela livet.

6. Utveckling

8. Hälsa

Att röra på sig är bra för kroppen och knoppen och under en golfrunda går du cirka 10 000 steg. Det är också kul att idrotta tillsammans. Sveriges nära 490 000 golfare går sammanlagt 10 miljoner mil per år och studier från Karolinska Institutet har visat att golfare lever upp till fem år längre.

9. Naturupplevelse

Golfbanan bildar ofta en grön oas där människor och natur möts. Att spela golf och samtidigt få vistas i naturen är en perfekt kombination. På banan finns en omväxlande flora och en biologisk mångfald med groddjur och fåglar som trivs vid dammarna. Välkommen till världens vackraste idrottsarena!

Grönt Kort

De gamla myterna kring golf att det är svårt, dyrt och tar tid har suddats ut. Nu finns det plats på golfbanorna. Utbildningen Grönt Kort är första steget in i en gemenskap där hundratusentals människor med samma intresse motionerar och tävlar på den mest fantastiska av idrottsplatser, golfbanan.