Juniorer

Åre GK – Träning för juniorer och ungdomar

Juniorverksamheten och ungdomsverksamheten riktar sig till alla, oavsett nivå eller tidigare erfarenhet av golf. Träningen är gratis, men för att få delta är det krav på medlemskap i Åre GK. Golfklubben har viss utrustning som är gratis att låna under träningarna.

Verksamheten genomförs utifrån ledorden:
Se alla, kamratskap, gemenskap, glädje och utveckling.

Medlemskap:
• Om barnet ej är medlem fyll i medlemsansökan här:
https://aregolfklubb.com/fullvardigt-medlemskap/ (välja fullvärdigt medlemskap)
• Alla under 18 år måste ha en vårdnadshavare registrerad i

Datum och tider
Träningen är på söndagar se respektive grupp för tider.
Vårsäsong: 5 juni – 10 juli
Höstsäsong: 14 augusti – 25 september samt Avslutning 2 oktober

För att träningen skall bli så kul som möjligt:
• Att ni är kommer i god tid innan träningen.
• Att barnet fått i sig tillräckligt med energi för att orka träningspasset. Vid spel på banan är det inte fel att ha med en frukt.
• Rätt kläder efter väder – tänk på att vädret kan ändras under kvällen, ha gärna med extra tröja/jacka.
• Uteskor som med fördel tål vatten – gräset är ofta blött.
• Rätt utrustning – viss utrustning finns att låna, behöver ni tips inför köp, prata med tränarna.
• Är det varmt är en vattenflaska bra (märkt med namn).
• Meddela tränarna om barnet har några specifika behov/medicinering/allergi eller liknande.

Vägen till Grönt kort för juniorer:
• Teori – görs på träningarna
• Uppspel – görs med förälder eller annan vuxen.
o Alternativ 1:
Spelprovet är nio hål från 150-markeringen (från främre tee på par 3-hål). Alla hål räknas som par 3 och barnet får tre extra slag på varje hål, det vill säga sex slag ger två poäng. När barnet fått minst 18 poäng på nio hål har det klarat Grönt Kort och handicap 54.
o Alternativ 2:
Spela nio hål på 18 poäng eller bättre från slopad tee.
Barn under 12 år enligt damslope, över 12 år enligt herr- resp. damslope.

Grupper:
Grupperna anpassar för att så att alla kan vara med, oavsett om du är nybörjare, tränat en del men ännu inte tagit grönt kort eller har grönt kort och vill börja tävla. Grupperna delas in utifrån ålder och nivå.

• Knattar födda 2018 till 2016 (fyller under året 4-6 år) Söndagar kl 17.00-17.45
I denna grupp förbereds barnen för golf genom lek och rörelse. Innehåller övningar som bygger deras motorik, koordination och kroppskontroll vilket på sikt bidrar till bättre. Vi provar på golf både runt green och på drivning rangen.

• Yngre juniorer födda: 2015 till 2013 (fyller under året 7-9 år) Söndagar kl 18.00-19.30
I denna grupp främjas golfutveckling på ett lekfullt sätt och med specifika golfövningar runt gren, på drivning rangen och banan. Vi lär oss grunderna i golf så som grepp, uppställning, balans och sikte, samt börjar prata golfvett och regler. Vi prövar att spela golf på banan och startar resan mot att ta grönt kort (dvs. få spela på banan själv). Vi uppmuntrar deltagare i denna grupp att prova på tävling någon gång.

• Äldre Juniorer födda: 2012 till 2010 (fyller under året 10-12 år) Söndagar kl 18.00-19.30
Vi fortsätter att utveckla golfkunskaper. Här fokusera vi mer på golfvett, regler och spel men även ökad teknisk förståelse och utövande. Målsättningen är att spela på golfbanan själv med satsning att ta grönt kort. I denna grupp uppmuntra vi deltagarna att delta i på tävlingar om man vill.

• Ungdomar förra: 2009 och tidigare (fyller under året 13 eller mer) Söndagar kl 18.00-19.30
Målet är att alla i denna grupp skall ta grönt kort. Vi fortsätter fokusera på golfvett, regler, och spel men även speltaktik. Deltagarna tränas i att kunna hantera golfens grundmoment så som sving, pitch, lobbslag, bunkerslag, chip och putt väl. Spel på banan ingår som del av träningen. I denna grupp uppmuntra vi deltagarna att delta i på tävlingar om man vill.