Stephanie Henning

Jag är född och uppväxt I Åre, och som så många andra årebor växte jag upp på ett par skidor och trodde länge att alpin skidåkning var min framtid. Men efter åtta års tävlande satte knäskador käpparna i hjulen för den drömmen och istället började jag spela golf på somrarna och fastnade snabbt för den sporten. (Det var ju trots allt rätt skönt att slippa kylan, trånga pjäxor, och tjocka lager med vinterkläder jämt)! Det blev extra rolig med golf när jag insåg att det gick att tävla i det med och att jag även kunde resa runt och träffa massa nytt folk på tävlingar runt om i Sverige och Europa. Att ställena vi reste till oftast låg i varma länder och på härliga ställen var såklart en enorm bonus! 2012 bestämde jag mig för att verkligen satsa på golf och söka in till Riksidrottsgymnasiet i Uppsala, och efter fyra år med kombination av skola och golf där bestämde jag mig för att ta ytterligare ett steg och söka till College i USA. 2016 flyttade jag därför till Myrtle Beach i South Carolina för att spela golf för Coastal Carolina University. Nu, efter ytterligare fyra år av mycket golf, skola, häftiga upplevelser, och otroligt mycket erfarenhet har jag äntligen tagit examen i Marketing Management och har nu möjligheten att satsa på golfen helt och hållet! Skolan har alltid varit mycket i focus under dessa år så det ska bli kul att se hur min golfutveckling kommer se ut nu när plugg inte är en faktor längre. Efter år av resande och spelande på banor runt om i världen ska det också bli otroligt kul att komma tillbaka hem och få representera Åre GK igen och den plats där allt började en gång i tiden! Genom åren har jag haft den otroliga möjligheten att få representera klubbar som Bro Hof Slott och Ullna GC, och även om jag enormt tacksam för all hjälp och alla minnen jag har med fantastiska människor där, så slår mitt hjärta ändå lite extra för Åre och jag ser så fram emot att få fortsätta min golfkarriär från hemmaplan!  

Snabb Fakta:  

Namn: Stephanie Maria Christina Henning 
Född: 4:e April 1996 
Från: Åre, Jämtland 
HCP: +1 
Major: Marketing Management (Graphic Design Minor) 
Familj: Mamma Maria, pappa Jonas, yngre bröderna Alexander & Christopher 
Intressen utöver golf: Resa, Skidåkning, fotografering, vänner, matlagning, design, all typ av aktivitet, vara ute i naturen och livet rent generellt! 

Intressant fakta: Blev utsedd till “the Marketing Student of the Year” och “the overall Outstanding Business Student of the Year” under examensveckan i USA 🙂 

Producerad av Designvalvet