Ordförandebrev Jan 2016

Gott nytt golfår!

Så har ännu ett år gått och vi kan nu skriva 2016. Ett nytt år som skall fyllas med upplevelser och kanske framgångar och bättre resultat på många områden. Förra året sa jag att jag skulle spela mer golf och det lyckades jag göra.

Att det sedan inte var ett resultatmässigt bra år spelar idag ingen stor roll men jag vet hur frustrerad jag var under och efter rundor som inte gick bra men oj vad lycklig jag var när jag lyckades. För mig var årets runda den på Bro Hof Stadium course där jag avslutade sista 6 hålen på 1 över par. Den rundan minns jag tydligt och det måste ha att göra just med avslutningen.

Vilken runda miss du bäst?

Golfen fick ett uppsving under 2015. Det blev ett plusresultat för Golf-Sverige. Orsaken är jag inte säker på men vi som spelar golf är nog duktiga på att förmedla en bra känsla om vår älskade fritidsverksamhet. Det är fortfarande många som väljer att sluta spela golf, ja i alla fall slutar som medlem i en klubb, men det är fler som ansluter och det är mycket positivt. För golfen är enormt kul och social, de två viktigaste faktorerna för mig. Om vi golfare sedan kan sluta prata om att nöjet tar sådan tid i anspråk kommer fler att välja att gå med.

Har du någonsin hört någon säga att jag har slutat åka skidor för det tar så mycket tid? Inte jag och ändå är jag i backen minst lika många timmar som jag är på golfbanan. Och precis som jag ibland väljer att ta bara några åk och sedan fika kan jag spela 9 hål på samma tid. Så prata inte tid, prata glädje!

Jag hoppas att vi alla får ett bra 2016 med bra och mycket golf men framför allt rolig golf. Jag ser fram emot en tidig vår i Åre där väderförhållanden är på vår sida. Att vi får sol och värme i starten så att vi får fina gröna greener till vår högsäsong precis som förra året. Jag hoppas också att vi skall bli fler som älskar golfen i Åre och att alla golfare i Åre kommun tillhör Åre Golfklubb. Ni alla behövs, så enkelt är det. Vi är en liten klubb som behöver allas stöd, alla möjliga sponsorer och ditt och alla andras engagemang där ute på banan någon gång eller flera gånger per säsong.

Tack för åren som varit och tack på förhand för 2016.

Martin Sahlberg