Njut av både fjällen och golf i Åre

Åre golfbana och Åre golfklubb är belägen väster om Åre och Åreskutan här väntar en naturskön skogs och parkbana i Jämtland. Detta intill Indalsälvens forsar med böljande fjäll och skogar. Älska Åre året runt genom att spela 18 variationsrika hål i den ljusa sommarnatten. Åres golfbana är en trevlig utmaning oavsett handicap och ingen glömmer klubbens avslutningshål som blivit Åregolfklubbs signaturhål.
För att spela på banan har du grönt kort och minst hcp 54 samt ett aktuellt golfmedlemskap i någon golfklubb. För dig som vill prova på golf går det utmärkt att nyttja våra övningsområden, det finns även golfklubbor att låna för dig som saknar klubbor.
Grönt kort och lektioner Åre golfklubb erbjuder självklart kurser för grönt kort då vi är en godkänd grönt kort klubb, I maj börjar våra intensivkurser över två dagar. Har du grönt kort och vill förbättra din golf under sommaren? Ta några lektioner helt er fter dina egna önskemål, t.ex. teknikträning eller spelträning. Välj mellan privatlektioner eller mindre grupp.

Populära medlemskapsformer utöver fullvärdigt medlemskap är  Distansmedlemskap och Greenfeemedlemskap

Åre golfklubb har gott om övningsområden. I anslutning till shopen och serveringen finns tre övningsområden. Alla övningsområden får nyttjas för träning och prova på golf. Vi har range, puttinggreen, Chippinggreen.
Åre golfklubb har ett flertal hotell och lägenheter som vi samarbetar med för att boka ditt golfpaket. Bo lite flottare på ett hotell eller bo tillsammans i en lägenhet. Ni hittar ett flertal kategorier där greenfee ingår.
Ett antal öppna tävlingar genomförs årligen, till de flesta tävlingar är alla välkomna att vara med. En av höjdpunkterna är klubbens Golfvecka som går av stapeln under vecka 31. Golfveckan avslutas med en gemensam middag och prisutdelning av den gröna kavajen.
I andra halvan av september spelas Broken Open, kanske den fräckaste tävlingen i hela Sverige enligt vår mening. Att få plats på denna tävling har blivit en bragd.

Varje tisdag träffas klubbens Damer för att spela tävlings över 9 hål. Det är olika teman varje tisdag. Greenfeegäster är välkomna att gästa damerna denna dag. Anmälan görs till receptionen senast 17,00 samma dag. Greenfee 150:- + tävlingsavgift ca 40:-
På samma vis har klubbens herrar onsdagsgolf kl 18,00. Tävlingsform avgörs samma dag av den golfare som vann tävlingen förra onsdagen. Även till denna dag är greenfeegäster välkomna att vara med. Greenfee 150:- + tävlingsavgift ca 40:-.
Juniorträning arrangeras 1-2 gånger per vecka med hjälp av klubbens tränare samt föräldaledda träningsdagar.
Juniorstegen förenklar för den som vill vara ledare åt golfande ungdomar. Dessutom presenterar den en plan för unga där man får möjlighet att utvecklas efter färdighet inom golfens många områden (tekniskt kunnande, regler, etikett och spel). Då kan föräldern/faddern på ett enkelt sätt följa barnets utveckling och även fungera som en examinator åt barnen för diverse kunskapssteg i planen. Detta kan då ske utan krav att själv vara aktiv golfspelare.
Det finns 5 steg man ska klara av – Skölden, Järn, Brons, Silver och Guld. Vid avklarat Guldmärke erhålls hcp 54 = Grönt kort.
Greenfee gäller för hela dagen dvs. spela så många varav du vill under en hel dag för samma greenfee. Betalning av greenfee sker i receptionen/serveringen. Är receptionen stängd sker betalning i kuren vid gula huset. Följ anvisning vid inskrivningspärmen.