Åre Golfklubb Skidåkarnasgolfklubb

Välkommen till Åre golfbana, här är det bekvämt att spela och träna för t.ex. grönt kort. Åre´s 18 håls golfbana är en trevlig utmaning  oavsett ditt handicap. Bli stolt medlem i skidåkarnas golfklubb oavsett vart du bor i världen.  Åre golfklubb fungerar också som en klassisk brevlådeklubb. Boka ditt golfmedlemskap via ett distansmedlemskap alternativt greenfeemedlemskap golf vilket passar dig som spelar på flera olika banor.

 

Golfnyheter Medlemsbrev

Golfnyheter Medlemsbrev

Medlemsbrev 30 juni 2018

Banan

Till helgen så räknar vi med att hela banan är öppen med ordinarie greener.

Arbetsdag

Påminner om att det är arbetsdag på banan nu på söndag den 3 juni, ta gärna med egna krattor. Vi håller på mellan 10-15.

Shopen / klubbhuset / receptionen

Från 1 juni bemannar vi i huset, shoppen och cafet sätts upp allt eftersom. Vi har dock börjat fylla på i shopen med nya spännande saker. Fina introduktionspriser.

Poletter och rangekort kommer att säljas till ett lägre pris inne i shoppen.

Från fredag börjar vi med tidsbokning alla tider. Ankomstregistrering gör ni i shopen innan ni slår ut.

Demodagar

Vi är mycket stolta att kunna presentera två demodagar i Åre.

Fredagen den 1 juni mellan 12-18 så är Titleist här med all sin utrusning samt måndagen den 4 juni kommer Callaway mellan 15-19. Kom och prova nya klubbor på rangen.

Påminner om tävlingar

Lördag 9 juni så är det tävling på Åre gk enbart för tjejor, priser från Callaway.

Söndagen den 19 juni spelas Landskampen på Stiklestad greenfee 150:- startavgift 100:-  //

Nya medlemmar

Vi har ett antal nya medlemmar som fyllt på i klubben senaste veckorna. Varmt välkomna skall ni vara till oss.

 

Jahn Thelin

 

 

Medlemsbrev 23 Maj 2018

Banan

Torsdag den 24 maj kl 12,00 så öppnar vi hela banan. De första dagarna så kommer vi sätta ett par st provisoriska greener vi har någon green som behöver komma igång lite mer innan vi släpper på spel. För att vara så här tidigt på säsongen så kan vi presentera en bana förhållandes bra skick. Hoppas att ni instämmer i detta.

Vi som jobbar med banan detta år är Janne, Jesper, Martin, Jonas

Arbetsdag

Söndag den 3 juni träffas vi på klubben kl 10,00 och håller på fram till 15,00 under dagen bjuds det på fika med något tilltugg. Ta gärna med dig kratta och handskar om ni har.

Vill någon komma ut och göra en insats vid andra tillfällen så ring, vi har alltid saker som behöver göras. Ju mer hjälp vi får desto bättre blir det.

Klubbhuset

Receptionen och shopen kommer att bemannas från den 1 juni. Fram till dess så är det öppet in till toaletten via verandan. Lite rörigt i lokalen för närvarande. Dock finns det toalett.

Bollmaskinen

I dag 23 maj så fick vi driftstopp i den nya modulen som hanterar kortbetalning, en ny enhet är skickad och förhoppningsvis på plats till helgen. Fram till dess så kan vi erbjuda självplock på rangen. Ledsen för detta men inget som vi kan påverka.

Juniorer

Hej alla juniorer,
Nu ska vi börja med träningen igen.
Vi kör igång torsdag 31 maj kl 17,00. Vi kommer att köra golfkul för barnen mellan 4-6 år om intresse finns. Juniorträning från 7 år och uppåt.

Varmt välkomna Jocke, Petter och Tobias.

Tävling

Lördag den 9 juni så arrangerar vi en tävling enbart för damer. Det blir spel över 18 hål poängbogey med fina priser från Göran Knutson via Callaway.

Söndagen den 10 juni så är det dags för landskampen som spelas i Norge, Stiklestad. Kul om vi får ihop ett bra gäng som kan representera vår klubb.

 Ha det fint,

Jahn Thelin
Åre golfklubb

 

Maj 2018

Banan

Rangen har öppnat för självplock.
Snart har det torkat upp och vi kan starta bollmaskinen och plocka bollar med maskin.

En ny bollmaskin, med ett nytt betalsystem är på ingång. Vi tar bort kontanter och ersätter systemet med rangekort och betalkort samt poletter.

Köp rangekort och använd möjligheten för friskvårdsbidraget.

Vi passar även på att tacka Åre Måleri och kakel som fyllt på med nya bollar.

Nu har vi fått bort snön från alla greener och vi kan konstatera att det ser förhållandevis bra ut på ett flertal greener. Till kommande vecka så kommer vi fortsätta med att lufta, vertikalskära, stödså , dukar på och av samt starta bevattningen. Därefter håller vi tummarna för att fröna gror på ett bra vis i vårvärmen.

Medlemskorten

SGF upphör med de fysiska medlemskorten. Det är genom ditt golf ID som alla klubbar i norden ser att du har betalt din avgift för året och har ett aktivt medlemskap.

För spel utomlands så rekommenderar vi att ett hcp bevis skrivs ut via min golf.

Utmärkelser

Vid årsmötet utdelades distriktskort till följande personer för deras idella arbete och hjälp med banan / klubbens verksamhet. Tack igen till,

Yngve Larsson, Tony Sjökvist, Peter Larsson, Magdalena Waller Dahlgren, Mattias Rutgersson.

Pro

Snart är vi igång med ny säsong på Åre golfklubb. Jag har just kommit hem från golfresa i Portugal och är så laddad inför sommaren. En nyhet för alla är att kunna utnyttja friskvårdsbidraget för kurser och privatlektioner.
Jag kommer att ha medlemsträningar en gång i veckan och ge privatlektioner. Under maj och juni har vi två nybörjarkurser och damlägret kör vi 16-17 juni. Träning för våra juniorer blir det också, mer info kommer på klubbens hemsida och Facebook sida.

Bokning av kurser och lektioner görs till mig på tel 0709-890265

Jocke
PGA PRO
Åre GK
Ser fram emot att få träna er i golf i sommar!

 

Vi ses på klubben!

Janne
April 2018

”Jämtlands Fyrklöver”

”Mer golf åt folket – mer friskvård!”. Hur gör man för att åstadkomma det?

Vi tror att man åstadkommer det genom samarbete.

Storsjöbygdens GK, Östersund-Frösö GK, Norderöns GK och Åre GK har av den anledningen startat ett samarbete för att erbjuda mer och bättre golf för alla våra medlemmar.

Samarbetet kallas ”Jämtlands Fyrklöver”.

Det ger mer golf åt folket och vi kör igång redan säsongen 2018!

Nu kör vi!

Hur fungerar ”Jämtlands Fyrklöver”?

Man börjar med att vara medlem med full spelrätt vid en av de fyra samarbetande klubbarna.

Därefter kan man köpa ett tillägg för full spelrätt på de övriga banorna,

Totala kostnaden för spelrätten är densamma oavsett vilken hemmaklubb man har.

6500 kr för seniorer, 22 år och äldre.

3000 kr för juniorer upp till och med 21 år.

Alla upp till och med 17 år har fritt spel på samtliga banor i länet.

 

Kontakta din klubb för att få mer information om detta fantastiska erbjudande!

Åre GK : info@aregolfklubb.com

Glöm inte att nyttja ditt friskvårdsbidrag som nu även gäller fullt ut för golf – toppen va!

Friskvårdsbidraget

Det skrivs mycket i medier om golf och friskvård. En grundregel är dock att du måste vara anställd vid ett företag samt att företaget erbjuder dig en slant att nyttja för friskvård. Din arbetsgivare skall även godkänna golf som aktivitet. Därefter så kan din arbetsgivare betala åter till dig kostnader som tex är årsavgiften för spelrätten, greenfeespel (max 1000kr per runda) , träning med klubbens PRO, Rangekort.  Maxbeloppet är 5000:- per år.

Din faktura för 2018

Alla fakturor är utskickade under januari månad. Fakturorna är skickade till den adress som ligger i GIT. Vi har fått åter en del fakturor, troligtvis så har du bytt adress eller att posten inte har hittat till din brevlåda. Kanske du saknar din faktura av andra orsaker! Sänd en mail eller ring så får du en kopia gällande årets avgifter.

Vi ser framemot att ha dig fortsatt såsom medlem.

Banstatus

Banan är fortsatt täckt av snö, Jämtland har fortfarande en makalös vinter. Det som sker just nu är service på maskiner och andra förberedelser så att vi kan starta upp så fort att vädret tillåter.

Tävlingar

Damkommitten har nu färdigställt tävlingsprogrammet för tisdagarna, tävlingarna ligger uppe i GIT där anmälan även anmälan sker.
http://aregolfklubb.com/damkommitten/

Årsmöte 2018

Nu är det nära till årsmötet den 9 April  kl 19.00.

Plats ; Holiday club
Greenfeeavtal

Vi utökar vårt samarbete med fler klubbar, nu har vi även ett avtal med Sundsvalls golfklubb.

http://aregolfklubb.com/greenfee-rabatter/

Pro

Känner du någon som vill börja spela golf. Den 26-27 maj så startar den första kursen för grönt kort.
http://aregolfklubb.com/borja-spela-golf/

 

Golfhäftet = golf för halva priset på över 900 banor

Vid köp av Golfhäftet får ni en handske på köpet (Wilson Feel Plus)! Kampanjen startar 23:e mars och slutar 1:a maj.

Gör din beställning via klubben info@aregolfkubb.com eller ring 0647 20609 .

Världshandicap införs till 2020

Nu släpps mer information kring det nya världshandicapsystemet där dagens sex stora system ska bli ett. Från 2020 kommer golfare att kunna jämföra sig med varandra och spela på lika villkor överallt.

april 2017 släpptes nyheten att golfen får ett gemensamt världshandicap, WHS, år 2020. Nu kommer de första detaljerna kring hur systemet ska fungera. Den största skillnaden är att spelarens handicap baseras på snittet av de åtta bästa av de tjugo senast registrerade handicapronderna.

”Det är viktigt att golfaren under 2018 och 2019 registrerar så många handicapronder som möjligt.”

Golfspelaren behöver bara ta reda på sin spelhandicap, spela och registrera scoren efter ronden i datasystemet Min Golf där sedan aktuell handicap visas.

– Eftersom världshandicapsystemet bygger på snittscorer är det viktigt att golfaren under 2018 och 2019 registrerar så många handicapronder som möjligt, både bra och dåliga. Ju bättre underlag, desto mer riktig handicap får spelaren 2020, säger Claes Grönberg, regelansvarig på Svenska Golfförbundet.

Några av nyheterna:

Snittet av de åtta bästa handicapronderna av de tjugo senaste blir spelarens handicap.

För att en formsvacka inte ska kunna höja en spelares handicap alltför mycket på kort tid finns ett tak, en maximal höjning under en tolvmånadersperiod.

Slagspel och poängbogey är spelformer som gäller för handicapronder. Här kan dock länderna göra egna utvidgningar och godkänna någon ytterligare spelform.

Ha det fint,

Jahn Thelin
Åre golfklubb

 

 

 


Mars 2018

Logobollar

Nu är det kampanj på Logobollar. En förträfflig möjlighet att synas med ditt företag.
Ring Göran Knutson så hjälper han dig med din beställning, 070-8584045
http://aregolfklubb.com/logobollar/

Greenfeeavtal

  • Vårt distrikt fortsätter med (Distrikt greenfee) lägre avgifter vid spel på grannklubbarna.
    Ta del av respektive klubbs avgifter på deras hemsidor. Klubbarna finns samlade under Jhgdf hemsida. http://www.jhgolf.se/
  • Populära speldagar med Röd avgång fortsätter, spela för 150:- på Sandnäset, ÖGF, Storsjöbygden, Norderön, Åre. Lägsta möjliga avgift vid spel på dessa 5 klubbar.
  • Avtal med Stiklestad, Stjördal och Hussborg löper vidare.
  • Vallentuna i Stockholm har vi avtal med för fullvärdiga medlemmar, spela för halva priset.

http://aregolfklubb.com/greenfee-rabatter/

Lokala regler

Varje år kontrolleras och eventuella justeringar genomförs av klubbens lokala regler, oftast sker det genom att golfens regler förtydligas eller att någon förändring skett. Bifogar länk till 2018 år upplaga.
http://aregolfklubb.com/lokala-regler/

Banstatus

Banan är täckt med massor av snö, Jämtland har en makalös vinter för tillfället.
Vill du träna och spela golf så rekommenderar vi Norrgyms golfsimulator http://norrgym.se/simulatorhall/

Tävlingar

Först ut att anmäla sig till Golfveckan var Fredrik och Cajsa Öster.  Häng på du ocksåJ

Årsmöte 2018

Årsmötet är planerat till den 9 April, eventuella motioner skall vara inkomna senast 4 veckor innan mötet. En separat kallelse kommer senare via mail samt att det redan nu finns information på hemsidan. Reservera kvällen från kl 19.00.
http://aregolfklubb.com/stadgar/

http://aregolfklubb.com/arsmote-9-april/

Partners

Vi har nu möjlighet att erbjuda ditt företag en plats såsom hålsponsor. För närvarande har vi 2 lediga hål. Vi har även skyltplatser vid rangen.
http://aregolfklubb.com/exponera-ditt-foretag-pa-golfbanan/

Personal 2018

Det är med stor glädje jag kan berätta, att våra duktiga och härliga medarbetare återkommer till sommaren. Sara Johansson i receptionen och till banan har vi Martin Caffyn samt Jesper Häggström. Det kvarstår ett par tjänster som jag hoppas snart är tillsatta.

Pro

Känner du någon som vill börja spela golf. Den 26-27 maj så startar den första kursen för grönt kort.
http://aregolfklubb.com/borja-spela-golf/

Juniorer

Här behöver klubben förstärkning, är du den som brinner för Åre GK eller helt enkelt tycker att det är viktigt för klubben att juniorverksamheten fortsätter att utvecklas. Klubbens målsättning är att tillsammans med medlemmarnas hjälp ta ett rejält språng framåt. Vi söker nu er som vill hjälpa till och driva detta framåt. Det kan vara så enkelt att du som har barn/juniorer som vill spela golf och då kan passa på att hjälpa till. Kunskap om golf är inte nödvändigt, det viktiga är att du vill hjälpa till att bygga och forma framtidens medlemmar.

Kontakta Petter tel 0768-585610  eller Jocke tel 070-989 02 65

En ledarutbildning genomförs den 19 maj riktad till föräldrar och äldre juniorer som vill ta 1 steget till att utveckla våra juniorer.

Golfhäftet = golf för halva priset på över 900 banor

Nu börjar vi sälja golfhäftet. Stötta klubben och gör din beställning till info@aregolfkubb.com alt ring 0647 20609 . Betala med swish eller mot faktura.

Ha det fint,

Jahn Thelin


 

Februari 2018

Ny slope på banan

Banan har under hösten 2017 slopats om. Detta sker vart 10 år för att se om det har blivit några förändringar under tiden. För Åre golfklubbs del så är det mest längden som har förändrats. Därutöver är hänsyn tagit till klipphöjder och ruff vilket har lett till att en del Hcp-grupper har fått något extra slag.

Hålens index är också justerade, en av de största förändringarna är hål 18, justerat från tidigare 2 och nu 8.

Gå in på länken för att se hur det påverkar ditt hcp SLOPKALKYLATOR

Banstatus

Vi har mycket snö på hela banan, vi har heller inte haft så mycket regn och tö. Vilket medför att greenerna har mindre isbildning än de två senaste åren. Ungefär hälften av greenerna är utan is helt och hållet.  Detta kan leda till en lättare start av vårbruket och förhoppningsvis har vi en hygglig överlevnad av greengräset. Men det är svårt att ta ställning till för tillfället.

Tävlingar

Tävlingsveckan är nu spikad till vecka 31, vi spelar från måndagen den 30 juli – lördagen den 4 augusti.

Måndag / Krögargolf, Restaurangerna i Åre – Duved står för fina priser.
Tisdag/ Nordic Refit, Magdalena som är en grym Naprapat i Åre by fixar priserna.
Onsdag / Holiday Club, en tävling som nu har blivit en klassiker.
Torsdag / Peak Performance återkommer för andra året.
Fredag / Golfstore med Göran Knutsson från ÖFG är värd för denna tävling.
Lördag / Skidåkargolfen, bästa prisbordet någonsin. +40.000:- till prisbordet, med temat skidåkning.

Ett flertal av de övriga tävlingarna ligger även uppe i systemen.

TÄVLINGSKALENDER

Till dig som bor långväga så kommer det att finnas ett flertal olika boende som vi rekommenderar och här går det att boka golfpaket under golfveckan. Håll utkik på hemsidan.

Första gången det händer Åre gk

Under 2018 så kommen en av våra medlemmar att göra en satsning till Senior British Open. Stefan Arneson som han heter är en av klubbens bästa spelare och under senaste året har han vässat formen rejält. Läs och ta del,  SENIOR BRITISH OPEN

Årsmöte 2018

Årsmötet är planerat till den 9 April, eventuella motioner skall vara inkomna senast 4 veckor innan mötet. En separat kallelse kommer senare via mail samt att det redan nu finns information på hemsidan. Reservera kvällen från kl 19.00.
STADGAR ÅRE GOLFKLUBB

ÅRSMÖTE 9 APRIL

Friskvårdsårdsbidraget

Äntligen har golfen blivit avdragsgill, men det finns en del att förhålla sig till.
Bifogar en länk med aktuell information från SGF.

FRISKVÅRDSBIDRAGET

Pro

Känner du någon som vill börja spela golf. Den 26-27 maj så startar den första kursen för grönt kort.
GRÖNT KORT / BÖRJA SPELA GOLF

Klubbhuset

Länge har vi funderat kring hur vårt klubbhus kommer att utvecklas. För att komma vidare med denna planering söker vi några medlemmar som vill ingå i en grupp, gruppens namn blir KLUBBHUSETS VÄNNER.  Ett syfte är att göra en plan för hur ökar vi mysfaktorn i befintligt hus.  Denna grupp kan eventuellt få i uppdrag att bygga ett nytt klubbhus och hur gör vi då?

Vill du vara med, ring kansliet 0647-20609 eller sänd ett mail till info@aregolfklubb.com

Juniorer

Här behöver klubben förstärkning, är du den som brinner för Åre GK eller helt enkelt tycker att det är viktigt för klubben att juniorverksamheten fortsätter att utvecklas. Klubbens målsättning är att tillsammans med medlemmarnas hjälp ta ett rejält språng framåt. Vi söker nu er som vill hjälpa till och driva detta framåt. Det kan vara så enkelt att du som har barn/juniorer som vill spela golf och då kan passa på att hjälpa till. Kunskap om golf är inte nödvändigt, det viktiga är att du vill hjälpa till att bygga och forma framtidens medlemmar.

Kontakta Petter tel 0768-585610  eller Jocke tel 070-989 02 65

Golfhäftet

Nu börjar vi sälja golfhäftet. Gör din beställning till info@aregolfkubb.com betala med swish eller mot faktura. Nu över 900 golfbanor att spela för halva priset.

BESTÄLL DITT GOLFHÄFTE HÄR

Ha det fortsatt fint

Jahn Thelin
Åre gk

 

 

 

 


 

Januari 2018

Hej bästa medlem,

I kalendern så har vi den 12 januari. I Åre är det den snörikaste vintern på många år. Skidåkning utför och på längden är helt perfekt.

Många frågar mig vad som sker på klubben under vintern!

Som ni säkert vet är det jag tillsammans med styrelsen och Era ideella insatser som arbetar denna tid på året.

På kansliet sker massor med avstämningar från det gångna verksamhetsåret. Detta i våra system gällande, medlemmar, ekonomi, förberedelse inför kommande verksamhetsår.

I GIT ses alla artiklar över så att vi har rätt prissättning samt giltighetstider, starttidsschemat förbereds så att det går att boka tider till sommaren. Därmed behövs även alla startförbud läggas upp för kommande tävlingar samt rätt greenfeepriser för alla olika kategorier. En hel del statistik sammanställs.

Som ni säkert har uppmärksammat så har en faktura för 2018 års avgifter landat i er brevlåda. Detta året blev det 768 kuvert med ett följebrev.

Ny budget upprättas, styrelsemöten avlöser varandra med andra träffar inom distriktet, shopen, tävlingsplanering, PRO verksamheten, Hur utvecklar vi shopen samt planerar för Demodagar (klubbtest ute på klubben)

Nya avtal skrivs med klubbens partners, samt att hitta nya partners.

Diverse marknadsföringsaktiviteter samt upprättande av nya golfpaket.

Vill också passa på att tacka alla som svarat på medlemsenkäten (Players) här har vi fått ett flertal mycket bra förslag till hur klubben kan utvecklas. Styrelsen kommer till nästa möte att jobba med denna fråga.

Naturligtvis sker det dagligen eller löpande en hel del. Registrering av nya medlemmar men även utloggning av de som bytt klubb osv. Telefon, mail, postfacket, fakturering, attestering, mm.

Några prioriteringsområden just för tillfället är att anställa och få ihop ett bra gäng som jobbar på klubben i sommar. Det är endast 3,5 månader tills att vi startar med vårbruket.

Banstatus, i denna fråga återkommer jag. Skall ut och gräva på alla greener för att se om vi har någon isbildning. Förhoppningsvis är det inte lika svårt som förra året.

Maskinparken behöver alltid service under denna period. Slipning, lagning , justering av aggregat. Oljebyten och andra kontroller.

Till veckan så görs beställning av gräsfrö och gödsel. Här krävs en hel del uträkningar för att hamna rätt.

Ja, detta var lite av det som sker. Klubben behöver alltid hjälp så är du sugen på att göra något i vår gemenskap hör av dig.

På återseende

Janne Thelin

Klubbchef / banansvarig

 

 

 

 

 

 

 

Producerad av Designvalvet