Grönt kort kurs 1-2 juli

1 och 2 juli 9-12

Gör din anmälan till Joakim Ekeroth 070-9890265  mailto: jocke@balancegolf.se

Välkomna!

När får jag mitt Gröna kort?

Att ta Grönt kort har blivit mycket enklare än någonsin. Förbundet har tagit bort krav på teoretiska och praktiska prov. Men fortfarande så är det bra om du är nyfiken och villig att lägga en del av din tid under och vid sidan av själva grönt kort kursen. Träning ger färdighet både på och vid sidan av banan.

• När får jag Grönt Kort?
  • Du får Grönt Kort och handicap 54 när du klarat 18 poäng från gul/svart pinne, 150-metersmarkeringen. Samtidigt får du ett eget Golf-ID (nybörjar-ID) som registreras i GIT, golfens IT-system. Med ditt Golf-ID kan du sedan själv sänka och höja din handicap när du är inloggad på dina sidor i Min Golf.

• Vad gäller när jag fått Grönt Kort?
  • Då börjar resan ner mot handicap 36. Du spelar med en vän/fadder som noterar din score och när den är bättre än 18 poäng (9 hål) eller 36 poäng (18 hål) sänks din handicap. Den du spelar med verifierar ditt resultat.

Kursen i stora drag

Golf är till stor del ett sällskapspel där vi har roligt tillsammans och beror på vårt gemensamma uppträdande på golfbanan dvs. hur bra vi förstår och följer golfens etikett. Etikett är ett förhållningssätt och inte en regel.

Säkerhet: Hur spelar vi säkert för oss själva och de som arbetar på banan? Golfbollar är hårda.
Banskötsel: Hur reparerar vi skador på banan som uppkommer under spel?
Speltempo: Hur spelar vi spelet så att det flyter på för alla som är ute på banan och inte tar onödig tid.

Spelets regler: Hur är reglerna regelboken uppbyggd.
Efter kursen: Öva på banan med eller utan fadder, för att du skall kunna sänka dig behöver du spela med en fadder som har 36,0 i handicap och är medlem i en golfklubb.

Vi erbjuder intensivkurser på  2 dagar med totalt ca 6 timmar och du behöver inga förkunskaper.

Pris: 2500:- Inklusive fullvärdigt medlemskap 2017. Spela så mycket du vill på banan under hela säsongen.

Enbart grönt kort kursen 1200:-

Inloggning till grönt kort kursens studiematerial